Két körözött embert fogtak el az 1-es villamos vonalán intézkedő rendőrök – tájékoztatott a BKK. Erre a szokásos ellenőrzés keretében került sor. Ilyenkor a rendőrség és a BKK emberei ellenőrzik a járatokat.

A járműveken rendben mentek a dolgok

Ezúttal nem volt szükség intézkedésre a járaton, az egyik megállóban ugyanakkor a rendőrök egy emberre köztisztasági szabálysértés miatt helyszíni bírságot szabtak ki.

Két körözött férfi

A villamosvonal közelében két körözött embert fogtak el, egyet szeméremsértő viselkedés, egyet pedig koldulás szabálysértése miatt előállítottak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Bírságolás

Egy ember ellen szabálysértési feljelentést tettek, mert közterületen alkoholt fogyasztott, ezen kívül kilenc esetben alkalmaztak helyszíni bírságot szabálytalan gyalogosok ellen, valamint közterületi alkoholfogyasztás és köztisztasági szabálysértés miatt a múlt heti akcióban.

Videón az akció

Az intelem

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság együttműködésének keretében kiemelten figyeli a megállóhelyeket és azok környékét, valamint a buszsávok szabályos használatát rendszeresen ellenőrzik, és a lakossági visszajelzéseket figyelembe véve továbbra is várhatók hasonló akciók a fővárosban.

Rendszeresek az ilyen ellenőrzések

De mi van a bliccelőkkel?

Az év bliccelőjének 1 879 391 forintot kellett fizetnie, a másodiknak kicsit több mint egymilliót, a harmadiknak pedig mintegy 900 ezer forintot; a tízes lista utolsó helyén pedig az a bliccelő áll, aki 661 ezer forintot fizetett – közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

2020-ban több volt

A legmagasabb összegű pótdíjbefizetés hat végrehajtási eljárásból, több tucat rendezetlen pótdíjazás alapján jött össze, de jócskán elmarad a 2020-ban beszedett legborsosabb pótdíj összegétől, amely 2 797 400 forintra rúgott – jelezte a BKK. A BudaPestkörnyéke.hu-n további érdekességek a fővárosi bliccelőkről.

Címlapfotó: a rendőrség videója.