Farsangi jelmezes gyermekmulatságra és Kolompos táncházra várják az aprónépet az Erzsébetligeti Színházba, Az Aranyember musicalre a családokat a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központba Érd-Simonpusztára. A Gyermekvasúton Plüsshétvégét, a Róth Miksa emlékházban télzáró fuvolakoncertet és műtárgysétát rendeznek. Az otthonmaradók Balázs Gábor eszmetörténésszel Erzsébetvárosban tehetnek virtuális sétát.

Farsangi Kolompos táncház az Erzsébetligeti Színházban

A gyerekek legkedvesebb Kolompos táncháza nálunk a februári Farsangi mulatság, ahol a tánctanuláson és közös éneklésen túl minden poronty csodás jelmezbe öltözve végigsétálhat a színpadon! Fantasztikus hangulatban zajlanak ezek az események – invitálnak a szervezők vasárnap délutánra az Erzsébetligeti Színházba.

Jelmezes gyerekmulatság

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az Aranyember a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban

Érd-Simonpusztán a Magyarock Dalszínház és a Magyar Történelmi Színház bemutatja MÁSIK LEHEL – VIZELI CSABA rendezésében Az Aranyember című musicalt. A JÓKAI MÓR azonos című regénye alapján készült darabot vasárnap 17 órától láthatják a fűtött rendezvénysátorban, élő zenekarral.

Parádés szereposztással

Plüsshétvége a Gyermekvasúton

A Gyermekvasúton 2022. február 26-án és 27-én jutalomutazásban részesülhetnek azok a 18 évesnél fiatalabb gyerekek, akik plüssfigurát hoznak magukkal – legyen az akár plüssmaci, plüssgyümölcs vagy plüssvonat. A jegyvásárláskor a játék bemutatására részvételi jegyet adnak ki az utazáshoz.

Vonatozás és séta a Budai hegyekben

A legnagyobb plüssállat kerestetik!

Keresik a hétvége legnagyobb plüssállatát is, amely a két nap folyamán megfordul a vasutunkon! A végállomásokon található mérőfalak segítségével tudják az utasok lemérni és lefotózni a plüssállatokat. 

Az Erzsébetvárosi Zsidó Történeti Tár sorozata: Balázs Gábor eszmetörténész

Személyes történetek, emlékek, benyomások a Történeti Tár kiállításához kapcsolódva. Tárlatvezető: Dr. Balázs Gábor eszmetörténész, beszélgetőtárs: Dési János. Az eseményt most online is megnézhetik, a videó a premier után bármikor megtekinthető a Csányi5 facebook oldalán a videók fül alatt.

Online esemény

Télzáró koncert és műtárgyséta a Róth Miksa emlékházban

Február 27-én a szerelem és kiállított tárgyaink kapcsolati hálóját kereshetjük, majd rövid tárlatvezetés után Biró Zsófia és Bán Máté, a Magyar Állami Operaház fuvolaművészeinek közös koncertjét hallgathatjuk meg a Róth Miksa emlékházban, a csodálatos üvegablakok közt.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/Erzsebetligetiszinhaz