Közlekedési változásokra, korlátozásokra kell készülni vasárnap Budapesten, a Tour de Hongrie mezőnyének megérkezésekor, a lezárások BKK-járatokat is érintenek.

A fővárosba ér a Tour de Hongrie kerékpárosverseny mezőnye

Vasárnap hajnaltól 18 óráig lezárják az Árpád fejedelem útját, valamint a Margit híd alatti területet, majd 8 és 16 óra között korlátozásokra kell készülni az Árpád fejedelem útja–Elvis Presley tér–Margit híd–Jászai Mari tér útvonalon a Tour de Hongrie miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

További lezárások

Lezárások lesznek továbbá az id. Antall József rakpart (pesti alsó rakpart)–Széchenyi tér–Lánchíd–Clark Ádám tér–Lánchíd utca–Apród utca–Attila út–Alagút–Clark Ádám tér–Fő utca–Bem tér–Bem rakpart–Árpád fejedelem útja útvonalon.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A BKK járatait is érinti a lezárás

A lezárások miatt vasárnap a 2-es, 2B és a 23-as villamosok 7 és 16 óra között – az Eötvös téri útátjáró zárása miatt – két szakaszon, a Jászai Mari tér és Széchenyi István tér, illetve a déli végállomások és a Boráros tér között közlekednek. A kimaradó szakaszon a 15-ös busszal lehet utazni.

A Margitszigetnél nem áll meg a villamos

A 4-es és a 6-os villamosok 9-től 15 óráig nem állnak meg a Margitszigetnél.

Buda is elesik

A 19-es villamos hajnaltól előreláthatólag 17 óráig két szakaszon, Kelenföld vasútállomás és a Batthyány tér, illetve a Bécsi út/Vörösvári út és a Széll Kálmán tér között jár.

A nosztalgiavillamos sem fog közlekedni

Hajnaltól a 41-es villamos és az N19-es nosztalgiavillamos előreláthatólag 17 óráig módosított útvonalon, a Krisztina körúton közlekedik.

Figyelje az alkalmazást

Több autóbusz útvonala is megváltozik, ezért a BKK a BudapestGO alkalmazás használatát ajánlja, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat.

Három napja volt a közlekedési kultúra napja

A közlekedési kultúra napja a környezettudatos és udvarias közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely Facebook-bejegyzésében kiemelte: az ilyen magatartás nemcsak a saját életünket és környezetünket védheti meg, hanem a többi közlekedő életét is biztonságosabbá teheti

Biztonságosabb élet

„Az ilyen magatartás nemcsak a saját életünket és környezetünket védheti meg, hanem a többi közlekedő életét is biztonságosabbá teheti – fogalmazott Facebook-oldalán Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, aki jó hírekkel is szolgált a fővárosiaknak.

Végre teljes vonalon jár az M3-as metró!

A mostani hétvégétől végre teljes vonalon jár az M3-as metró, ami rengeteg utas mobilitását könnyíti meg. Új buszjáratok közlekednek a Lánchídon, de a dugók elkerülését szolgálják az új villamosok, trolik és a 150 új busz is.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: BKK