Megkezdődtek a munkálatok a 19. kerületben. Azt remélik a szakemberek, hogy növekedni fog a fenntartható közlekedési eszközök aránya Budapesten.

Napvilágot láttak a tervek

A Kispesten történő fejlesztéseknek az a fő célja, hogy biztonságos kerékpáros-kapcsolatok jöjjenek létre, árulta el friss közleményében a BKK. Sokkal könnyebb lesz majd biciklivel eljutni a 19. kerület köz- és oktatási intézményeibe. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezek a konkrét tervek

Az Üllői úton a Corvin körút valamint a Jáhn Ferenc utca között javulnak a kerékpárosok lehetőségei. Több szakaszon új kerékpársávokat fognak létesíteni. Ezek célja, hogy új kerékpáros-kapcsolatok legyenek a 19. kerületben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Meglévő kerékpársávokhoz jönnek létre kapcsolatok

A Hunyadi utcában, az Ady Endre utca valamint a Zalaegerszeg utca között kerékpársávot fognak kijelölni. Ez közvetlenül fog kapcsolódni a 20. kerületben jelenleg is kivitelezés alatt álló Nagysándor József utcai és Köteles utcai kerékpársávokhoz.

Lesz hová tenni a bicikliket

Gondoskodnak arról is, hogy ne csak közlekedni lehessen kerékpárokkal, hanem legyen hol leparkolni velük. Az olyan forgalmas úti célok, mint az oktatási, közigazgatási, kereskedelmi, sport- és egészségügyi intézmények, új kerékpártámaszok lesznek elhelyezve. Három helyszínen zárható kerékpártárolók is lesznek.

Kerékpárral lesz megoldható a napi ügyintézés

Aki szeretne, akár nap mint nap közlekedhet majd kerékpárral Kispesten biztonságosan. A szakemberek azon dolgoznak, hogy minden korosztály nyugodtan választhassa a közlekedés ezen formáját. Aki szeretné, akár a tömegközlekedéssel kombinálva biciklizhet a 19. kerületben a jövőben.

B+R kerékpártárolók is lesznek

Úgynevezett B+R kerékpártárolók (biciklizz+utazz) lesznek az Üllői út mentén. Ezzel kívánják elősegíteni azt, hogy aki hosszabb útra indul, az akár kerékpárral is megközelíthesse a tömegközlekedési eszközök megállóit.

Őszig zajlanak a munkálatok

A kerékpárosbarát fejlesztések várhatóan 2023 őszén fejeződnek be Kispesten. A projekt részeként lesznek szemléletformáló és népszerűsítő programok is, derül ki a BKK közleményéből. Ezekkel az akciókkal akarják felhívni a figyelmet a fejlesztések előnyeire és arra, hogy miért érdemes kerékpárral közlekedni a mindennapok során.

Fenntarthatóságra törekszik a főváros a közlekedés tekintetében

Az EU támogatásával 8,22 milliárd forintot fordítanak arra, hogy a budapesti úthálózat bizonyos részei kerékpárosbaráttá váljanak. A BKK a 19. kerületben bruttó 871 millió forintos támogatásból gazdálkodhat.

Ezek is érdekelhetnek!

Az autót felváltó lehetőségek előnyeiről

A BKK és a Fővárosi Önkormányzat azon dolgozik, hogy aki szeretné, a jövőben autó helyett fenntarthatóbb közlekedési eszközzel is el tudjon jutni úticéljához. A zaj- és légszennyezettség csökkentését segíti elő az, ha többen választják a kerékpározást vagy gyalog kelnek útra. A Budapesti Mobilitási Terv 2030 a közösségi, kerékpáros és gyalogos közlekedés előtérbe helyezését tűzi ki célul. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: archív