Gyűjtés indult az esztergomi robbantásban meghalt rendőr családjának, félárván maradt gyermekeinek a megsegítésére. Hihetetlen, de alig pár nap alatt már 4,5 millió forint gyűlt össze a bankszámlán. Az özvegy könnyek között mondott köszönetet.

A robbantás

Ahogy arról korábban beszámoltunk, múlt szerdán csapdába csalta a Terrorelhárítási Központ (TEK) kommandósait egy esztergomi férfi, aki azonnal robbantott, amikor rátörték az ajtót. A robbanás következtében a TEK egyik munkatársa vesztette életét, több rendőr, valamint tűzoltó megsérült, közülük négyen súlyosan, heten könnyebben, civil személy nincs a sérültek között. Az elkövető szintén meghalt a robbanásban.

Flex-szel esett neki a gázpalacknak

Hamarosan a robbantás részletei is kiderültek: „gyertek be értem, nem adom meg magam” – mondta az esztergomi robbantó a TEK-eseknek, majd flex-szel vágta szét a gázpalackot, így idézte elő a robbanást. A TEK-esek körülbelül 8-10 métert repültek a robbanás erejétől. Végül egy kisebb méretű tóba zuhantak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Félárván maradtak

A robbantásban elhunyt rendőr, a 34 éves Kónya Gábor Lajos egy féléves és egy 3 és fél éves kisfiút hagyott maga után. A támogatásukra gyűjtést indítottak, amiért az összetört özvegy már korábban is kifejezte a háláját.

Próbál erős maradni

Az özvegy fel sem fogta még, mi történt, de próbál erős maradni. Azt mondta, minden erejével azon van, hogy gyermekeit a lehető legmegfelelőbben ellássa.

Rendőrök árván maradt gyerekeinek segítenek

A két kisgyermekkel egyedül maradt anyának a ZoNa Alapítvány indított gyűjtést. A szervezet kimondottan elhunyt rendőrök árván maradt gyermekeinek megsegítésére alapították a szintén egyenruhás kollégák.

4,5 millió gyűlt össze

A gyűjtés még csak néhány napja indult, de már most több millió forint gyűlt össze az apa nélkül maradt családnak. Az összeget, egészen pontosan a 4,5 millió forintot már el is juttatták a posztumusz rendőr főhadnagy feleségének – tudta meg a Ripost.

Segítő szándékú adakozók

Az asszony könnyekig meghatódva mondott hálát a segítségért. „Hálával a szívemben szeretném megköszönni mind a segítséget és támogatást, mind a kedvességet és együtt érző szavakat, amiket nekem és a családomnak nyújtottak a segítő szándékú adakozók” – fogalmazott.

Köszöni mindenkinek

Kifejezte köszönetét a ZoNa Alapítványnak is, akik nélkül az összefogás nem jöhetett volna létre. „Sajnos szavakkal nem is tudom kifejezni a köszönetet a segítségért. Köszönöm szépen mindenkinek!” – fogalmazott Kónya-Novák Eszter, a főhadnagy felesége.

Folytatják a gyűjtést

A lap azt is írta, hogy a család az elhunyt férj számláját használta, amit viszont a haláleset miatt zárolt a bank. Az alapítvány vasárnap este elindította a tranzakciót az özvegy azóta nyitott bankszámlájára, az összeg hétfő reggelre meg is érkezett. Az alapítvány közölte: folytatják a gyűjtést. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: MTI