Jelentős járványügyi változásokat jelentett be Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. A miniszter többek közt arról is beszélt, hogy nem kompenzálják a kereskedőket az élelmiszer árstop miatt, mert “ez a közös teherviselés”. Cikkünk folyamatosan frissül..

Oltási igazolvány

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy a védettségi igazolvány február 15-től oltási igazolvány lesz. Nem kell ehhez új igazolványokat kiadni. Február 15-től az minősül oltottnak, aki három oltást kapott, vagy a másodikat hat hónapon belül kapta meg.  

Rövidebb lesz a karantén

Lerövidítik a karanténkötelezettség időtartamát 7 napra, de 5 nap után tünetmentesség esetén negatív teszttel lehet szabadulni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Karantén az iskolákban

Az iskoláknál, ha egy osztályban megbetegedés van, akkor a karanténkötelezettség időtartama 5 nap, de ez a kötelezettség csak az oltatlanoknál áll fenn.

Negyedik oltás

Negyedik oltást bárki kaphat, aki az orvosával egyeztet és azt a doktor úr ítéli meg, hogy szükséges. Az erről szóló rendelet a héten jelenik meg,

Besegít a kormány a polgármesterek fizetésemelésébe

A kormány arról is döntött a héten, hogy az ötezer lakos alatti kistelepülések polgármestereinek és település-vezetőinek illetményemeléséhez a kormány külön forrást biztosít. Az erről szóló rendelet hamarosan megjelenik a Magyar Közlönyben.

Érd polgármestere nem emeli meg saját fizetését

Nemrég írtunk arról, hogy Szombathely és Érd polgármestere annak ellenére, hogy törvény kötelezi rá, nem emeli meg saját fizetését. Csőzik László szerint annak a pénznek helye van Érden. Az erről szóló cikkünket, itt tudod elérni

Élelmiszerstop

Orbán Viktor tegnap jelentette be, hogy a kormány élelmiszerár stopot vezet be. Hat termék esetében október 15-i áron fagyasztják be ezek bolti árait. Ezek a következő termékek: Hat termék árát rögzítik:

  • kristálycukor,
  • búzafinomliszt,
  • étolaj,
  • sertéscomb,
  • csirkemell, farhát
  • 2,8%-os tehéntej

Ezen kívül a csirkefarhát árát is rögzítik.

Nem kapnak kompenzációt

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy sem a kereskedők, sem a termelők nem kapnak kompenzációt az élelmiszerárstop miatt. A veszteségen közösen osztoznak majd. “Ezt hívják közös teherviselésnek” – mondta a miniszter.

Be is zárhatják a boltokat

Azok a boltok, amelyek nem tartják be az élelmiszerstopot, pénzbírsággal súlythatják. Aki pedig többször felszólításra sem hajtja végre a kormány rendelkezését, annak a kereskedőnek bezárják az üzeltét.

Kiemelt kép: Orbán Viktor – Forrás: Facebook