Pénteken nyithatnak a szállodák, az éttermek belső terei és újra lehet sport- és kulturális eseményeket tartani, ekkora lehet meg a 4 millió beoltott – többek közt erről is beszélt Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón.

Péntekig meglehet a 4 millió beoltott

Pénteken meglehet a 4 millió beoltott – jelentette be Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón. Hogyha meglesz a 4 millió beoltott, akkor éjféltől lesz a kijárási tilalom, és 11 óráig lehet vásárolni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ide mehetnek a beoltottak

A védettek mehetnek étterembe és szállodába, a bezárt szabadidőlétesítményeket lehet védettségi igazolvánnyal látogatni. Edzőterembe is csak a védettek, és az igazolt sportolók mehetnek – mondta a miniszter. A védettek a sportrendezvényeket is látogathatják. 

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Edzőtermek

A miniszter az edzőtermekre vonatkozó szabályozást azzal egészítette ki, hogy a 18 év feletti igazolt sportolók is használhatják ezeket a létesítményeket. Az eredeti rendelet a 18 év alatti igazolt sportolókról és a védettekről szólt.

Lakodalmak

Az 5 millió beoltottnál a kormány feloldja a lakodalmakra vonatkozó tilalmat. Ezt május 3. hétvégéje érhetjük el.

Vizsgálják a 12 év alattiak olthatóságát

A világ számos pontján vizsgálják a 16 év alatti és a 12 év alatti korosztályoknál, hogy milyen vakcinákkal és mikortól lehet őket oltani. Amíg nincs hivatalos szakvélemény ezzel kapcsolatban, addig várunk ezeknek a korosztályoknak az oltásával – mondta Gulyás Gergely.

Védettségi igazolvány hamisítása

Minősített büntetőjogi következménye lesz, ha valaki védettségi igazolványt hamisít, vagy adott esetben az üzemeltető nem ellenőrzi azokat. Nagyon komoly bírságok jöhetnek, és akár egyéves bezárással is sújtható az adott hely – mondta Gulyás Gergely.

Mindenki kaphat védettségi igazolványt

Mostantól kezdve mindenki gyorsan hozzájuthat a védettségi igazolványhoz, mivel hamar lehet oltást kapni. 

Megszavazták a vakcinaútlevelet

A BudaPestkörnyeke.hu is megírta, hogy Megszavazta az Európai Parlament az EU-s vakcinaútlevél használatára vonatkozó szabályokat. Ez alapján, egyelőre a Szputnyikra vagy kínai oltásra nem adják meg az EU-s vakcinaútlevelet.

Kölcsönösen elismerik a védettségi igazolványokat

Gulyás Gergely bejelentette, hogy felhatalmazást adtak Szijjártó Péter külügyminiszternek kétoldalú megállapodások megkötésére a vakcinaigazolványok elismeréséről. Ezek kölcsönösek lesznek, tehát amelyik országgal sikerül egyezségre jutni, Magyarországról szabadon lehet oda utazni a védetteknek, és onnan is hazánkba. Szijjártó ma erről külön bejelentést tehet, ahol részletesebben tájékoztat majd.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció