Két koronavírus-fertőzöttet találhattak egy táborban Sátoraljaújhelyen. Kedden egy mezőkövesdi iskolát zártak le, mert több mint 20-an fertőzöttek meg.

A Rákóczi Szövetség sátoraljaújhelyi táborában két koronavírusos beteget is találtak, erről egyik olvasójuk számolt be. Mint mondta, a táborban körülbelül 250-en vannak, közöttük középiskolások és egyetemisták az ország minden pontjáról – írja a  hvg.

Hétfőn indult a tábor, azonban kedden kiderült, hogy az egyik délvidéki tanár és egy diák koronavírus-tesztje pozitív lett. Ekkor visszamentek a táborba, ahova a két fertőzöttért külön kocsival jöttek. Az olvasó információi szerint a koronavírus-tesztet még korábban Budapesten végezték el, arról azonban nem tudni, hogy ki és miért kérte a vizsgálatokat.

A helyszínen megjelent az ÁNTSZ is, akik elkülönítették a két fertőzött kontaktjait, majd PCR-tesztet hajtottak végeztek, míg a két fertőzöttet mentő szállította kórházba Budapestre – számolt be az olvasó. Mint mondta, aktív fertőzöttekről van szó, illetve elárulta azt is, hogy információi szerint a délvidéki csoport haza fog utazni a táborból. Azonban a szövetség egyik igazgatója másról számolt be.

A hvg ugyanis telefonon megkereste a Rákóczi Szövetség egyik igazgatóját is, aki elárulta, hogy egy busznyi, táborba tartó tanulón végeztek koronavírus-tesztet, azonban csak két gyanús esetet találtak, így ők el lettek különítve a többiektől. Kérdésükre, hogy információik szerint aktív fertőzöttekről van szó, akiket kórházba szállítottak, elmondta, jelenleg csak arról tud tájékoztatást adni, hogy elkülönítették a fertőzötteket, illetve folytatódik a tábor. A további információkról a szövetség elnöke fog tájékoztatást adni.

Lezártak egy mezőkövesdi iskolát

Lezártak egy általános iskolát Mezőkövesden, miután 21 embernél mutattak ki koronavírus-fertőzést. A BudaPestkörnyeke.hu cikkét ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: illusztráció