A Telkiben lakó magyar állampolgár közvetetten az egyik fertőzöttel érintkezhetett ezért önkéntes karanténba vonult a gyermekével – erről az egyik telki Facebook csoportban tájékoztatták a lakosságot.

Március 5-én még annyit írtak a telki csoportban, hogy március 4-én regisztrálták az első koronavírus-fertőzöttet Magyarországon. Az egyik igazolt vírusfertőzöttnek van Telkit érintő kapcsolata. Fertőzöttségről jelenleg még nem lehet beszélni, de az óvatosság indokolt, ezért a szükséges lépéseket az illetékesek megtették.

Ma, március 5-én délután azzal frissítették a bejegyzést, hogy egy Telkiben lakó magyar állampolgár közvetetten érintkezhetett az egyik fertőzöttel, ezért jelenleg a saját kérésére biztonsági házi karanténban van a gyermekével együtt.

TOVÁBBI FRISS HÍREK a koronavírussal kapcsolatban Budapesten és környékén ide kattintva érhetők el!

Gödöllőn is koronavírus-ügy van

Ahogy azt elsőként megírtuk itt a BudaPestkörnyéke hírportálon, Gödöllő polgármestere, Gémesi György csütörtök délután rendkívüli videóüzenetet intézett a városa lakosságához, miután kiderült, hogy a Szent László Kórházban koronavírus-fertőzéssel kezelt diákok egyike a gödöllői Szent István Egyetem hallgatója. A város polgármestere szóvá tette, hogy az egyetem vezetésétől eddig semmilyen információt nem adott a város vezetésének.

Időközben az egyetem kiadott egy sajtóközleményt, ebben az áll, hogy az érintett doktorandusz hallgató a tanulmányi előmeneteléhez szükséges konferencián akart részt venni Teheránban február 23-24-én, de a koronavírus ottani megjelenése miatt a rendezvény elmaradt. Iránban hivatalosan február 22-én jelentették be a Covid-19 megjelenését, a hallgató azonban már február 20-án megkezdte az utazását.

A doktorandusz február 28-án érkezett vissza Iránból,  és az egyetem által küldött tájékoztatókban foglaltaknak megfelelőn felkereste a Szent László Kórházat, jelezve, hogy fertőzött területről érkezett. Hozzátették:

Emellett a doktorandusz témavezetője is jelezte számára, hogy – összhangban az egyetemi intézkedésekkel – legalább 14 napig ne látogassa az intézményt, távolléte igazolt távollétnek minősül. Ennek megfelelően a doktorandusz a visszaérkezését követően budapesti albérletében önkéntes karanténba vonult, egyetlen egyetemi campust sem látogatott meg, sem Gödöllőn, sem Budapesten.

TOVÁBBI FRISS HÍREK a koronavírussal kapcsolatban Budapesten és környékén ide kattintva érhetők el!

Kiemelt kép: Telki látképe – BPK illusztráció