A hosszú hétvége miatt minden valószínűség szerint többen is le fognak utazni a Balatonra, meg fognak telni a sétányok és a nyaralók. Balatonfüred viszont felkészült az érkezők fogadására, a szabályszegők ellen pedig komolyabb fellépést ígértek.

Jön a hosszú hétvége

A BalatonKörnyéke.hu híroldal is írt róla, hogy több balatoni polgármester is jelezte már, hogy felkészültek a háromnapos hétvégére és az azzal járó forgalomnövekedésre, ugyanis minden bizonnyal többen is le fognak utazni a Balatonra a március 15-i hosszú hétvégén. A pihenés és kikapcsolódás viszont nem lehet teljes, mert a járvány miatt kötelező betartani az óvintézkedéseket, amelyeket Balatonfüreden ellenőrizni is fognak, hogy kiszűrjék a szabályszegőket – írja a balatonfured.hu.

Balatonfüreden ígértek ellenőrzéseket

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kötelező a maszk

Ugyan egyes szolgáltatók nyitva lehetnek, például lehet kizárólag elvitelre ételt-italt vagy fagylaltot venni, de a rendőrség figyelmeztetett: a közterületeken mindenhol köztelező a maszk viselése. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Büntetnek is

A szabályok értelmében – mivel közterületen mindenhol kötelező a maszkviselés – nem lehet a megvásárolt fagyit vagy ételt elfogyasztani a közterületen, mert ez már szabálysértésnek bizonyul. A szabályszegők pórul is járhatnak, ugyanis 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal is büntethetik őket. 

A helyeket is ellenőrzik

A rendőrségi felhívás szerint rendszeresen ellenőrizni fogják a szolgáltatókat is. Nem lehet könyöklőket, padokat kihelyezni az üzletek elé, de az üzleteknek a fogyasztókat is figyelmeztetniük kell, hogy a megvásárolt ételt csak otthon vagy az autójukban fogyaszthatják el. 

Fokozott ellenőrzések

Balatonfüreden tehát a háromnapos hétvégén fokozott ellenőrzések lesznek, a szabályszegőket pedig először csak figyelmeztetik, azonban ha kell pénzbírságot is kiszabnak.

Ezek a szabályok

Magyar Közlönyben elolvasható a kormányrendelet, amely a március 22-ig tartó szigorított védelmi intézkedéseket tartalmazza.

Felkészültek az érkezők fogadására

Balassa Dániel szigligeti polgármester korában arról beszélt, hogy nem aggódnak amiatt, hogy a várost leterhelnék az odaérkezők, ugyanis fel vannak készülve. A településen jelenleg egy bolt üzemel, de a hosszú hétvégére, a tömegek érkezése miatt kinyithat egy másik bolt is, így lesz hol vásárolni a településen.

Balatonfenyvesen zárva lesznek a vendéglátóhelyek

Balassa Dániel azt is elmondta, hogy a vendéglátóhelyek viszont zárva lesznek, sőt még elvitelre sem fognak dolgozni. Bár elképzelhető, hogy az érkezők számának növekvésével ez változni fog, azonban inkább törekednének a biztonságra. 

Velencére is sokan mennek

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy be kellett zárni a Velencei Korzó büféit, mivel annyian voltak, hogy nem lehetett betartani a biztonságos, legalább másfél méteres távolságot. A Velencei Korzó üzemeltetése arra kérte a strandbüféket, hogy ne nyissanak ki a járvány gyors terjedése miatt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Balatonfüred – Forrás: BudaPestkörnyéke