28 koronavírusos beteget diagnosztizáltak egy zuglói idősek otthonában. Több agglomerációban található nyugdíjasházban is megjelent a vírus.

Eddig 28-an kapták el a koronavírust a zuglói Olajág Otthonok 554 lakója közül. Egy héttel ezelőtt még csak öt fertőzöttről lehetett tudni. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt.

A fertőzöttek nagy részének csak enyhe tünetei vannak, öten viszont kórházi kezelésre szorulnak. A hírt az Olajág Otthonok üzemeltetője, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség meg is erősítette a 444.hu-nak. Válaszukban ezt közölték:

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Ezt írták: „Mindent elkövetünk a vírus terjedésének megakadályozására, az érintett épületben külön részleget alakítottunk ki, amit fizikailag is leválasztottunk az épület többi részétől, és itt külön munkacsoport foglalkozik a betegekkel. Az elmúlt három nap során újabb esetek nem jelentkeztek, bizakodóak vagyunk, de felkészültünk arra az eshetőségre is, hogy előfordulhatnak további megbetegedések”.

19 idősek otthonában van fertőzött

Müller Cecília szerint eddig 19 idősotthonban jelent meg a vírus, ebből 8 budapesti székhelyű, a többi vidéki, például Tököl, Sződliget, Nagymágocs, Győr, Csákánydoroszló, Bodajk, Dabas, Seregélyes. De ebből számos helyen csak egy-egy megbetegedés van, és az is az ápolók körében.

A BudaPestkörnyeke.hu a napokban írt arról, hogy az egyik Dunakeszi idősek otthonában is diagnosztizálták a betegséget.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Szigetváry Zsolt