Törökbálint után Óbudán is bezártak egy óvodát, mert 3 dolgozójuk koronavírus tesztje is pozitív lett. A 18. kerület egyik óvodájában is találtak fertőzöttet.

„Az Óbudai Százszorszép Óvoda három dolgozójának koronavírustesztje lett pozitív, ők haladéktalanul hatósági házi karanténba vonultak. Az intézmény közel összes munkatársa – mivel a szeptemberi évkezdésre készültek – teljes létszámban érintett lehet. De rajtuk kívül érintett körülbelül 70 gyerek is, akik augusztus utolsó két hetében jártak az óvodában” – írta az Óbuda.hu.

A három koronavírus-fertőzött pedagógusa jelenleg is tünetmentes. A két tagintézménnyel működő óvoda értesítette a járványügyi hatóságok, majd megkezdték a dolgozók, szülők és gondozók tájékoztatását is.

A Bilingual Angol–Magyar Kétnyelvű Programmal együttműködő óvoda pedagógusai a program által biztosított szűrést követően értesültek tesztjeik pozitív eredményéről.

Kiss László, Óbuda-Békásmegyer polgármestere vasárnap összehívta a kerületi operatív törzs ülését, ahol döntöttek a szükséges intézkedésekről. Elrendelték többek között az intézmény épületének és udvarának teljes körű fertőtlenítését.

Az Óbudai Százszorszép Óvoda tagintézményeivel együtt bizonytalan ideig zárva tart, a dolgozók, az oda járó gyerekek és családjuk biztonsága érdekében az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrend szerint az állami intézmények megkezdik a lehetséges kontaktok felkutatását.

Azok, akiket a járványügyi intézkedés nem érint, bármely kerületi intézményben kapnak ellátást előzetes egyeztetés alapján. Abban az esetben, ha bármely szülő/gondozó nem kívánja az óvodai ellátást igénybe venni, továbbra is orvosi igazolás nélkül megteheti.

Két másik óvoda is bezár

A 18. kerület egyik óvodájában is egy dolgozó tesztje pozitív lett. A polgármester azt írta, hogy hétfőn biztosan zárva tartanak. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt részletesen.

Törökbálinton a napokban derült ki, hogy a törökbálinti Walla óvoda egyik dolgozója is elkapta a vírust, ezért a teljes óvodát lezárták, a gyerekeket karanténba helyezték.

Kiemelt kép: Óbuda Százszorszép Óvoda – Forrás: obuda.hu