A legfrissebb adatok szerint 197-en haltak meg az elmúlt napon koronavírus miatt Magyarországon, ezzel 25 381 főre emelkedett a halálos áldozatok száma. Még mindig több mint ezren vannak lélegeztetőgépen, közben a hét közepén már kinyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai.

Új fertőzöttek

2680 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 753 188 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

197-en haltak meg

Elhunyt 197 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 25 381 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 458 212 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 269 595 fő.

Tudtad? Magyarország legnépszerűbb TOP 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu, napi 240 ezernél is több olvasóval! Közben új szolgáltatást indítottunk nektek, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ne maradj le te sem a jó kis eseményekről. Ide kattintva éred el a naponta frissülő programajánlatunkat. Köszönjük, hogy te is minket olvasol!

Több mint ezren lélegeztetőgépen

Jelenleg 8650 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1 052-en vannak lélegeztetőgépen. 

Kinyitottak az óvódák

Mától újra kinyitottak az óvódák és az általános iskolák alsó tagozatai is áttértek a jelenléti oktatásra. A pedagógusok soron kívüli oltását pár hete megkezdték, de szinte alig van olyan pedagógus, aki a megfelelő védettséggel rendelkezik. Nagy részük eddig csak az első vakcinát kapta meg.

Nyitnak a teraszok

A BudaPeskörnyeke.hu is megírta, Orbán Viktor a napokban jelentette be, hogy 3 és fél millió beoltottnál megnyitnak a vendéglátóhelyek teraszai.

Nem kötelező az oltás

Ez nagyjából a hét közepére tehető. Azonban a kocsmák és éttermek úgy nyitnak majd meg, hogy az ott dolgozóknak nem lesz kötelező az oltás.

Oltás nélkül felelőtlenség nyitni

A Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint több szempontból is felelőtlenség úgy kinyitni, hogy a dolgozók nincsenek beoltva. Hiszen ha valaki beviszi a fertőzést, azt a kollégái és a vendégek is elkaphatják, és akár karantén alá is kerülhet a személyzet, ami a működést veszélyeztetheti. Egy ilyen helyzet ráadásul a vendégekben is bizalmatlanságot kelthet.

Rá kell beszélni a dolgozókat az oltásra

Kovács László szerint fontos, hogy a vendéglátósok rábeszéljék dolgozóikat a koronavírus elleni oltásra. Kovács László szerint

Előre kell venni a vendéglátósokat

Az ipartestületi elnök reményeit fejezte ki, hogy az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok után a vendéglátásban és a turizmusban dolgozók is előnyt élvezhetnek majd az oltásnál.

Maszkviselés

A kormány legújabb szabályozása szerint a teraszokon a vendégeknek nem lesz kötelező a maszk, a dolgozóknak viszont igen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: