Koronavírus-gyanújával Vecsésről a Szent László Kórházba szállítottak egy beteget. A háziorvos azt kéri, aki teheti, kerülje el az orvosi rendelőt.

Vecsés polgármesetere hétfőn a következő közleményt tette közé a település oldalán: „Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a mai nap folyamán koronavírus-gyanús esetet vizsgáltak Vecsésen, az Alapellátási Központban.”

Szlahó Csaba azt írja, hogy a háziorvos a beteget mentővel a Szent László Kórházba szállíttatta további kivizsgálásra. A betegség még nem igazolódott. Az Alapellátási Központot a kiadott eljárási rend alapján fertőtlenítették, az intézmény területén jelenleg fertőzésveszély nem áll fenn.

Közben Vecsés egyik háziorvosa a Facebookon kéri a betegeket, hogy „az új típusú koronavírus okozta járványveszély miatt, ha nincs panaszuk, tünetük és ha csak a rendszeresen szedett gyógyszereik felírása miatt jönnének a rendelésre, akkor inkább telefonon kérjék a recepteket.”

A rendszeres gyógyszeres kezelés alatt álló betegek elektronikus formában kapják meg a receptet, amelyet a gyógyszertárban tudnak kiváltani.

Egész Olaszországot karantén alá vonták

Hétfő este jelentették be, hogy egész Olaszországot karantén alá vonják. A Külügyminisztérium arra kéri az ott tartózkodó magyar állampolgárokat, hogy minél hamarabb hagyják el az országot.

Kiemelt kép: Vecsési Alapellátási Központ – Forrás: vecses.hu