Belehalt az új típusú koronavírus-fertőzés szövődményeibe a szerb kormány környezetvédelmi államtitkára. Közben kiderült, hogy az az orvos is koronavírussal fertőződött, aki a napokban Putyint kísérte végig a moszkvai járványkórházban.

A 63 éves Branislav Blazicnál március 25-én állapították meg a fertőzést, öt napig volt lélegeztetőgépre kapcsolva, ám az orvosok nem tudták megmenteni az életét.

A járvány egyik gócának számító Nagykikindáról származó orvos volt a szerb kormány első igazoltan koronavírus-fertőzött, majd beteg tagja. Szerbiában a legfrissebb jelentések szerint 1060 regisztrált fertőzött van, és 28-an haltak bele a SARS-CoV-2 vírus okozta megbetegedésbe.

Miután koronavírussal fertőződött, a belgrádi klinikai központ fertőző betegségek klinikáján ápolták, néhány napja kapcsolták  lélegeztetőgépre. Akkor Goran Trivan környezetvédelmi miniszter még bízott a felgyógyulásában, azt mondta, ezért szorít a minisztérium egész csapata.

A miniszter állandó kapcsolatban volt államtitkára családjával, ők mindannyian jól voltak, ahogy azok a minisztériumi dolgozók is, akik kapcsolatba kerültek az államtitkárral.

Branislav Blazic 1957. április 1-jén született, így éppen a születésnapján hunyt el. Végzettsége szerint sebész volt. 1998 és 2000 között környezetvédelmi miniszter is volt, három éve lett a tárca államtitkára. Branislav Blažić a Szerb Haladó Párt egyik alapító tagja. elnökségi tagja volt.

Putyin kísérője is beteg

Vlagyimir Putyin egy héttel ezelőtt járt abban a Moszkva melletti kórházban, amelyet a koronavírussal fertőzöttek számára alakítottak ki. Akkor egy orvos kísérte őt az intézményben. Most kiderült, az orvos tesztje pozitív lett.

Kiemelt kép: illusztráció