Európa leggazdagabb emberei közé tartozhatott volna Kósa Lajos fideszes képviselő, már amennyiben teljesültek volna az általa aláírt ajándékozási szerződések.

Mesés örökség

Mint ismert a csengeri örökösnő, Sz. Gáborné volt az, aki elhitette Kósa Lajossal, hogy ő bizony egy mesés örökség jogosultja, ugyanis több ajándékozási szerződést is kötött vele még 2016-ban. Az egyik ilyen szerződés alapján Debrecen volt polgármestere menő nyugati bankár lehetett volna, hiszen ennek értelmében az övé lett volna az egyik legnagyobb francia pénzintézet a Credit Industrial et Commercial Bank (CIC AG) 24,09 százaléka.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Köszönettel elfogadta az ajándékot

A Blikk birtokába jutott egy szerződés, amely szerint Kósa Lajos az ajándékot köszönettel elfogadta a szélhámosnőtől, aki azt állította, hogy a politikusnak 99 százalékos részesedése van a bankban.

Túl szép lett volna, hogy igaz legyen

Persze mindez túl szép lett volna, hogy igaz legyen, hiszen a a CIC jóval nagyobb bármelyik magyar banknál, több mint 5,1 millió ügyféllel rendelkezik, 35 országban van jelen, és csupán Franciaországban 2000 bankfiókja van. A mérleg szerinti vagyona pedig 313 milliárd euró, azaz 119 ezer milliárd forint.

FRISS! Beszakadt a Balaton jege egy férfi és egy nő alatt Siófoknál, itt a videó a mentésről

Leggazdagabb magyar?

Persze nagy kérdés, hogy milyen gazdag lehetett volna Kósa Lajos, ha mindez megvalósul. Nos, már csak az osztalékból a leggazdagabb magyar címig ugorhatott volna: 2018-ban például 187 522.048 euró osztalék üthette volna Kósa markát az ajándékozási szerződésben szereplő részesedéséért, ami 67,5 milliárd forint. 2019-ben is közel ennyi osztalékot fizettek a bank pénzügyi jelentése szerint.

Repülőcéget is kapott…

A lap azt írja, hogy Kósát egy svájci repülőcéggel is megajándékozta Sz. Gáborné, egész pontosan öt éven keresztül az az osztalékjövedelem öt százalékát ajánlotta fel a politikusnak.

Ne hagyd ki! “Szakértő úr szerint a vádlott élő vagy élettelen testet cipel a karján?” – újra levetítették a bíróságon azt a felvételt, amelyen látszik, hogy VV Fanni testét a mélygarázsba viszi B. László

Ezt mondta Kósa Lajos a vallomásában

“A két ajándékozási szerződés megkötésének körülményeire nem emlékszem. Sz. Gábornéval kapcsolatban mindvégig az volt a magatartásom, hogy tőle semmit nem fogadok el, sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet” – mondta Kósa Lajos a rendőrségi vallomásában.

A családtagok is kaptak volna

A csengeri örökösnő egyébként a politikus családtagjait is meg akarta ajándékozni: Sz. Gáborné közjegyző előtt nyilatkozott, hogy 2,6 millió eurót (930 millió forint) utal a politikus feleségének, illetve ugyanennyit az édesanyjának a bankszámlájára.

Felesége közjegyző előtt utasította vissza

Kósa Lajos felesége közjegyző előtt utasította vissza a valójában nem is létező ajándékokat, a politikus édesanyja pedig azt mondja, hogy ő sosem írt alá ilyen szerződést, szerinte aláhamisították az aláírását.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Kósa Lajos, ATV