Kovács Kati a korát meghazudtolóan él nagyon aktív életet, ha éppen nincs túl sok munkája, akkor programokat szervez, sportol vagy éppen a szeretteivel tölti az időt. Tavaly azonban elkapta a koronavírust, aminek a hatásait máig érzi, azóta sem érez sem szagokat, sem pedig ízeket.

Covidos volt

Kovács Kati a Blikknek beszélt arról, hogy tavaly elkapta a koronavírust, de mivel négy oltása volt, hamar leküzdötte azt. Enyhe tünetei voltak csak pár napig, egy kicsit gyengélkedett, de ezenkívül mást nem tapasztalt, pár nap múlva már a színpadon állt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Nem érez szagokat és ízeket

„Akkor már negatív volt a tesztem, és nem is éreztem magam rosszul. Még akkor is gondolkodtam rajta, hogy elmenjek-e az esti fellépésre, de hatszáz ember várt rám, és én nem akartam őket cserben hagyni. Bár a torkom még nem volt az igazi, kicsit köhögtem is, a közönség utólag azt mondta, ezt észre sem lehetett venni. Azóta teljesen jól érzem magam, viszont a szagokat és az ízeket nem érzem.” – mesélte az énekesnő, aki hozzátette: ez azért is nagyon kellemetlen, mert alapvetően sem fordít nagy figyelmet az étkezésekre, így pedig még élvezni sem tudja azt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Szakemberhez fordult

Elárulta, a problémával szakemberhez fordult és nagyon bízik benne, hogy sikeres lesz a terápia. Arról is beszélt, hogy mostanában kicsit fáradékonyabb, de ezt betudja annak, hogy tél van és nincs lehetősége annyit mozogni.

Mozgalmas életet él

Az énekesnő arról is beszélt a portálnak, az tartja máig a pályán, hogy nagyon mozgalmas és szórakoztató az élete, illetve látja még mindig mennyien szeretik. „Én például – a legtöbb kollégával ellentétben – szeretek utazni egyik helyszínről a másikra. Már évek óta nem én vezetek, így van időm az ablakból gyönyörködni a magyar tájakban, ami nagyon ki tud kapcsolni” – mesélte, majd hozzátette: a Csináljuk a Fesztivált! friss évadát is nagyon élvezte.

Csináljuk a Fesztivált!

„Főként vagányságból vállaltam el, és mert így alkalmam adódik találkozni fiatal tehetségekkel és megismerni őket. A régi időkben a zenészek, énekesek mindig egy körben mozogtak, összegyűltek, ám ez már nemigen szokás, de nekem hiányzik.”

Balázs Fecó dalát énekelte

Kovács Kati a műsorban Balázs Fecó Homok a szélben című dalát énekelte, amiről azt mondta, nagyon nagy kihívás volt a számára. „Választhattam, hogy mit szeretnék előadni, és a kollégák, valamint a családom is erre szavazott. Technikailag át kellett dolgoznunk az én hangszínemre, és megnéztem több videót is, ahol mások adták elő.” – mondta, s kiemelte: először annyira tüdőből énekelte, hogy teljesen berekedt.

A Homok a szélben című slágert énekelte

Kicsit zavarja, hogy mások éneklik a dalait

Az énekeső arról is beszélt, ő még abban az időszakban szocializálódott, amikor mindenki a saját dalát énekelte. Akkoriban nem volt divat, hogy valaki mások szerzeményeit dolgozza át, ma viszont ez már nem így van. „az én dalaimat is sokan éneklik, ami kicsit zavar, mert mindegyikre a saját gyermekemként tekintek, és olyan érzésem van, mint amikor egy gyerek elkerül otthonról.”

Örül is

Ellenben annak nagyon örül, hogy a fiatalok is viszik tovább ezeket a dalokat, mert így még szélesebb körhöz jutnak el azok – zárta gondolatait. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Kiemelt kép: Kovács Kati. Fotó: Egri Hírek