A Budajenőn élő Kossuth-díjas énekesnő, Kovács Kati elárulta, hogy az éneklés élteti. Mint fogalmazott: belepusztulna, ha abba kellene hagynia a fellépésket. Azt sem rejtette véka alá, hogy fegyelmezettnek kell lennie egy énekesnek. Nem ehet, ihat annyit, mint bárki. Szerinte a sors alakít minket, de alázatra is szükség van.

Kovács Kati belepusztulna

Kovács Kati nemrég Ózdon lépett fel, a műsor után interjút adott a helyi tévének. A 78 éves énekesnő elárulta, hogy nagyon szereti ezt az utazós életet. Imádja, hogy egyszer itt van, máskor ott. Mint fogalmazott: „Belepusztulnék, ha abbahagynám az éneklést”. A teljes videót a cikkünk alján nézheted meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elvette a Covid a népszerűségét

Az énekesnő azt is elmondta, hogy a Covid-járvány idején, amikor maszkot kellett viselnie, senki sem ismerte fel. Ekkor döbbent rá, hogy a Covid elvette az előadóművészek legnagyobb értékét, a népszerűséget. Ezt most a közönség adja neki vissza, mert emberek nélkül nincs koncert.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Öntörvényű

Az Egerben felnőtt énekesnő nem titkolja, hogy öntörvényű, sőt már gyerekként is az volt, csak azt csinálta meg, amihez kedve volt, vagy tetszett neki. Ez később énekesnői pályafutásán is így volt.

Alázat is kell

„A sors alakít minket, de megfelelő alázat nélkül nem lehet ezt a pályát művelni” – mondja Kovács Kati arról, mit gondol az éneklésről. Szerinte egy kicsit olyan az élete, mint a sportolóké. Nem lehet annyit enni, inni, lényeg, fegyelmezettnek kell lennie. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

19 évesen ismerte meg az ország

A Kossuth-díjas énekesnő mindössze 19 éves volt, amikor a Ki mit Tud? meghozta számára az első igazi sikert, országos ismertséget és onnan nem volt megállás. Hatvanéves pályafutásához több ezer koncert, több millió eladott lemez és olyan slágerek fűzik, ami miatt a magyar könnyűzene egyik legnagyobb hatású előadója lett.

Boldog fiatalságuk volt

Kovács Kati elmondta: nagyon sok dalt énekelt, sok versenyen részt vett, rengeteget utazott külföldre. Volt, hogy szabad akaratából, volt, hogy kötelező volt kiutazni például Szibériába, másfél hónapra. Mégis, összességében boldog fiatalsága volt. „Születtek az új dalok, születtek szerelmek, egyszerűen boldog volt mindenki, akit magával ragadott a zene világa.”

Ahol lehetett, elgáncsolták

„Bizonyos vezetők a hanglemezgyártó vállalat részéről, nem igazán szerettek engem, mert mint tudjuk, nagy riválisa voltam egy másik énekesnőnek… Ezért ahol értek, ahol tudtak, elgáncsoltak. Nem jelenhetett meg lemezem. Az LGT-s srácokkal két közös bakelitet csináltunk, de az akkori vezető kijelentette, hogy ez a lemez el lesz hallgatva, nem terjeszti. Ezzel nagyon nehéz volt szembenézni és lehetetlen szembe szállni” – vallotta be Kovács Kati.

Budajenőn él

Később az énekesnő megtalálta az egyensúlyt a közönségével, ám a magánéletéről még most sem beszél sokat a nyilvánosság előtt, kevesen tudják, hogy a Telki melletti Budajenőn él, nem messze az Edda frontemberétől, Pataky Attilától. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a Kovács Katival készült teljes interjú

Kiemelt kép: Részlet a fenti videóból