Akadnak az életben olyan helyzetek, amikor kelletlenül vagy sem, de szembesülünk azzal, hogy milyen hatalmas jelentősége van a szerződéseknek. Első nekifutásra talán a többségnek a munka világa ugrik be, de ez egyáltalán nem ennyire egyszerű kérdés.

Szerződések ugyanis más szituációkban is nélkülözhetetlennek bizonyulnak. Gondoljunk csak például az ingatlan vásárlására, a végrendeletre vagy a követeléskezelésre. Jó esetben azonban ez utóbbit megelőzi az olyan dokumentumok létrehozása, amelyekre szükség van a tiszta helyzet érdekében.

Kölcsönszerződések

Az Alex online jogi ügyintéző rendszer segítségével például teljesen szabályos szerződéseket köthetünk akkor is, amikor kölcsönről, jelzálogról, vagy ingatlan adásvételi ügyekről van szó. Ezek a dokumentumok minden olyan adatot tartalmaznak, amelyekre szükségünk lehet.

A kölcsönszerződésben például szerepelnek a kölcsönadó és kölcsönvevő adatai, a kölcsön összege, a visszafizetés határideje, valamint az ügyleti kamat.

A jelzálogszerződés tartalmazza a zálogjogosult és a zálogkötelezett(ek) adatait, a biztosított követelés adatait, a kötbért és a használati díjat, a zálogtárgy adatait. A Skype-on keresztül megvalósított aláírással a teljes folyamat elintézhetővé válik az interneten keresztül.

Fontos tisztában lenni azzal, hogy ezek a szerződések mindkét felet kötelezik, ugyanakkor a benne megfogalmazottaknak köszönhetően az érdekeik is védve vannak. Amennyiben pedig nem valósul meg a teljesítés, ezek a dokumentumok szolgáltatnak alapot arra, hogy további lépéseket foganatosítsunk.

Lehet az adós adatait nyilvánossá tenni?

Biztosan sokakban felmerül az a gondolat, hogy vajon lehet-e nyomást gyakorolni az adósra azáltal, hogy megosztjuk, mások által is elérhetővé, megismerhetővé tesszük a róla való információkat. Az adatvédelmi törvények ezt természetesen nem engedélyezik, abban az esetben sem, ha például önkormányzat az adatkezelő. Ugyanígy például társasházak vagy a követeléskezelők sem tehetik közzé az online térben ezeket a kényes információkat.

A fizetési felszólítás lehet a következő lépés

Ehelyett fizetési felszólítást küldhetünk az adós részére, amit az Alex rendszerében szintén egyszerűen, elektronikusan meg tudunk valósítani. Ez a dokumentum magában foglalja a követelés összegének rögzítését, mégpedig tőke és kamat bontásban, a fizetési határidő, az esedékesség, továbbá a póthatáridő meghatározását, valamint a követelés jogcímét.

Miért érdemes az Alexen keresztül intézni ezt az ügyet?

A fizetési felszólítás, valamint a kölcsönszerződések is standard ügyekként, a lehető leghamarabb rendezhetők ezen a rendszeren keresztül. Az előre ismert, fix árak pedig lehetővé teszik, hogy tervezzünk a kiadásainkkal. 

A bármikor letölthető, teljes értékű dokumentumoknak köszönhetően biztonságos és rendezett kereteket teremthetünk jogilag is, így nem lesz okunk arra, hogy ilyenek miatt nyugtalanul aludjunk.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: alex.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.