Forgalomkorlátozás lesz Budapesten hétfőn külföldi delegáció érkezése miatt; főként a Hősök tere – Andrássy út – Kiskörút – Kossuth Lajos utca – Erzsébet híd útvonalon, az ezt keresztező szakaszokon és a budai Vár környékén lesznek lezárások.

Érkezik a török elnök

Recep Tayyip Erdogan török elnök december 18-án ismét Budapestre utazik. Az államfő a Magyar–Török Felső Szintű Stratégiai Együttműködési Tanács ülésére érkezik, amely az augusztus 20-án megkezdett budapesti tanácskozás folytatása lesz. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Változik a BKK járatok útvonala

A török delegáció érkezése miatt érvénybe lépő útlezárások nyomán a BKK több járata is rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik, és az utazási idő hosszabb lesz. A fővárosi lakosoknak a jelentős közlekedési változásokra kell felkészülniük.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Forgalomkorlátozás

Közúton a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérnél 10–30 perces forgalomkorlátozásra kell számítani 11.20 és 12.10 között, majd a delegáció útvonalán. Várhatóan 11.40 és 12.40 között lezárják a Dózsa György utat és az Andrássy utat a Hősök terénél ünnepélyes fogadás és koszorúzás miatt.

Időszakos lezárás

12.30 és 13.10 között 10 perces szakaszos, időszakos lezárásokra kell számítani az Andrássy út – Bajcsy-Zsilinszky út – Deák Ferenc tér – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Erzsébet híd – Attila út – Palota út – Dísz tér útvonalon, és 12, illetve 14 óra között lezárják a Hunyadi János út – Dísz tér – Palota út útvonalat.

Lezárások a Budai Várban

18 óra és 18.40 között 10–20 perces szakaszos, időszakos lezárás lesz a Dísz tér – Palota út – Dózsa György tér – Krisztina körút – Szent Gellért rakpart – Szent Gellért tér-Műegyetem rakpart – Pázmány Péter rakpart – Dombóvári út – Rákóczi híd – Soroksári út – Müpa útvonalon.

Lezárás a MÜPÁ-nál

20.40 és 21.20 között a Müpa – Vágóhíd utca – Mester utca – Könyves Kálmán körút – M5-ös autópálya kivezető szakasza – M0-s autóút – M4-es autóút útvonalon lesz forgalomkorlátozás.

Lezárás a reptér környékén

20.50 és 21.30 között a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre vezető úton kell 10–30 perces zárásra számítani. A közösségi közlekedésben a delegáció útvonalán az érintett BKK-járatok forgalmában 10–15 perces korlátozás várható.

100-200E buszok

11.20 és 12.10, valamint 20.50 és 21.30 között 10–30 percre lezárják a repülőtérre vezető utat, a zárások idején a 100E és a 200E buszok nem érintik a repülőteret.

Nem érintik a repteret

A 200E autóbusz 10 és 12 óra, valamint 20 és 22 óra között nem érinti a Liszt Ferenc Airport 2. terminál irányú, Nemzetközi Posta Kicserélő Központ és a Cargo City elnevezésű megállót, illetve Budapest felé a Repülőmúzeum megállót.

Menjenek metróval

A BKK arra kéri a fővárosban közlekedőket, használják a kötöttpályás közlekedést, elsősorban a metrót. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utak korlátozása miatt pedig érdemes lényegesen korábban elindulniuk a repülőtérre azoknak, akiknek a gépe hétfőn 10 és 12 óra, illetve 20 és 22 óra között indul. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció