A kreatív hobbi napjaink népszerű szabadidős elfoglaltsága. Hobbi, mert többnyire olyankor foglalkozunk vele, amikor értékes időnket nem munkával, hanem olyasvalamivel szeretnénk eltölteni, amiből erőt meríthetünk, kikapcsol, kizökkent minket a hétköznapokból. Kreatív, mert végre olyan dolgot alkothatunk, amiben képzeletünknek szárnyakat adhatunk.

Számos kreatív hobbi közül választhatunk. Ha valami újat szeretnénk kipróbálni, akkor első körben tájékozódni kell magáról a technikáról, és az anyag- valamint eszközigényéről. Ha döntöttünk, meg kell keresnünk azt a webáruházat, ahol lehetőleg mindent egy helyen meg tudunk hozzá vásárolni. Veled is fordult már elő olyan, hogy nem találtál meg mindent egy helyen, ezért több részletben kellett beszerezni a hozzávalókat? 

Manapság hozzájuthatunk olyan kreatív csomagokhoz, amiben gyakorlatilag minden benne van, és különlegeset alkothatunk velük nehézségek nélkül. A kész termékkel pedig akár otthonunkat is díszíthetjük.

A régmúlt mozaikdíszítő művészet hatása napjainkra

A mozaikművészet több ezer éves múltra tekint vissza. Kezdetben funkcionális szerepe volt, például utakat raktak ki kődarabokból. Később a művészi kifejezés eszköze lett. A falfestmények egyik változataként előszeretettel kezdték el használni események, történetek, emberi alakok megjelenítésére. A rómaiak főleg fürdők, középületek, lakóépületek padlóját díszítették ezzel a technikával, illetve a falakat. 

Bár a reneszánsz freskófestészetével visszaesett a mozaik népszerűsége, a XIX. század olasz mesterei által újraéledt. Azóta is különböző formákat öltve találkozhatunk vele. 

Gyerekeknél szem-kéz koordinációt fejlesztenek ezzel a technikával, de otthonok különleges díszítő eljárása is. 

Apró színes kövekből mozaikkép: gyémántszemes kirakók kreatív időtöltéshez

Ha szereted az aprólékos kidolgozású, mozaikszerű dolgokat, és azok nyugtatólag hatnak rád, akkor érdekes lehet számodra a nagyszerű időtöltést nyújtó gyémántszemes kirakó. A gyémántszem ez esetben a kövek csiszolt felületének formájára utal. Különleges témákat találunk az Alkoss Otthon kreatív áruház kínálatában.

A színes gyémántszemek már önmagukban is pozitívan hatnak ránk. Az aprócska kövek rakosgatása által, az ismétlődő mozdulatok megnyugtatnak, segítenek ellazulni, kizárni a negatív gondolatokat. 

A szabadidő kreatív eltöltésére alkalmas gyémántszemes kirakó felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt ajánlható. A doboz egy komplett készletet tartalmaz, így csak egy dolgot kell megrendelni, ami leegyszerűsíti számunkra a vásárlást. 

A korszerű digitális nyomtatásnak köszönhetően tűpontos képek készülnek ezekhez a termékekhez. A számozott csomagokban található kövecskék helyét ugyanaz a szám vagy kövecskét jelző betűk mutatják meg. Az illesztést megkönnyíti egy kirakóceruza is, hogy ne macerának éljük meg az alkotást, hanem önfeledten átadhassuk magunkat az élménynek.

A kép készülhet részletekben is. Ha elfáradunk a koncentrálásban, akkor folytathatjuk egy másik alkalommal. Az elkészült képpel dekorálhatjuk otthonunkat, vagy ajándékba is adhatjuk.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent Budapest környékének egyik legismertebb hírportálján, amely a forgalmas napokon már Magyarország legolvasottabb hírportáljai között van, akkor kattintson ide!