Lapinformáció szerint egy dél-amerikai orvos siet Mészöly Kálmán segítségére. Az egykori legendás futballistát kórházban kezelik, a koronavírust is elkapta, de ha minden jól megy, egy különleges perui vitaminkoktél segítheti és gyorsíthatja a gyógyulását.

Továbbra is kórházban

Továbbra is a Szent János Kórházban kezelik a 81 esztendős Mészöly Kálmánt, aki fertőzéssel, tüdőgyulladás-gyanúval és koronavírussal bajlódik. A Szőke Szikla ráadásul pénteken újabb pozitív koronavírus-tesztet produkált a Szent János Kórházban. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyógyszer segíthet rajta

„Láza nincs, hangulata jó, vasárnap jön soron az újabb covid-teszt – mondta fia, Mészöly Géza. – Amikor meglátogattam, tudattam vele, hogy egy olyan, a hazai gyógyszertárakban is kapható medicinát kap majd, ami az emberi szervezetből eltávolítja a nehézfémet.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Perui vitaminkoktél

A lap információi szerint az egykori szövetségi kapitány a jövő héten találkozik dr. Rafael Pizarro perui orvossal, az egykori perui válogatott futballista ász, Claudio Pizarro rokonával. „Rafael egy olyan különleges perui vitaminkoktélt hoz apámnak, ami felgyorsítja majd a gyógyulását” – árulta el Mészöly Géza a Bors hasábjain.

Tüdőgyulladása volt

A BudaPestkörnyéke.hu is megírta, hogy Mészöly Kálmán a múlt héten kórházba került. A legendás játékost azóta is a Szent János Kórházban ápolják. Az első diagnózis szerint keringési problémákkal, fertőzéssel és tüdőgyulladással küzdött. 

 Kiderült, hogy covidos

Nem sokkal később kiderült: Mészöly Kálmánt a belgyógyászatról a covid-osztályra helyezték át, mert a 81 éves egykori klasszis játékos elkapta a koronavírust. Fia, Mészöly Géza amikor csak teheti, ott van mellette.

Rossz hír érkezett

Mészöly Kálmán fia ezután ismét hírt adott édesapja állapotáról: a sportal.hu-nak elmondta, édesapja szervezetében még mindig jelen van a vírus. „Sajnos a teszt eredménye miatt továbbra is elkülönítve kezelik” – mondta Mészöly Géza.

Jó helyen van

„Édesapám nagyon jó helyen van, kedvesek vele az orvosok és az ápolók is. Kitettek a szobába róla egy képet, ami még játékos korában készült róla, ez nagyon jól esett neki. A közérzete jó, de egyelőre sajnos szó sincs arról, hogy kiengednék. Már az is jó lenne, hogy ha a covid-osztályról kijöhetne, mert az is előrelépés lenne – nyilatkozta.

Többször volt kórházban

Mészöly Kálmán egészségi állapotával az utóbbi időben többször is probléma adódott. Szeptemberben néhány napot kórházban kellett töltenie. A nyáron pedig rövid idő belül kétszer is kórházba került. Júliusban arról szóltak a hírek, hogy a kiszáradás tünetei jelentkeztek nála. Ezek olyan súlyosak voltak, hogy a Honvédkórházba szállította a mentő. Az infúziós kezeléstől jobban lett.

Tavasszal nagy öröm érte

A Szőke Szikla becenévre hallgató Mészöly Géza rendkívül örült, hogy kedvenc csapata, a Vasas hosszú éveket követően visszajutott az NB I-be. A csapat immáron a legjobbak között mutathatja meg hétről hétre, hogy mire képes. Egészségi állapota miatt Mészöly Kálmán több mérkőzést is csak a televízión keresztül tudott megnézni. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mészöly Kálmán – Forrás: MTI