Furcsa baleset történt hétfőn az M0-ás autóúton. Egy darus autó hátulról belefúródott egy kamionba. A daru sofőrje beszorult a fülkébe, feszítővágó kellett a kiszabadításához, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

Torlódás az M0-án

Hétfőn ismeretlen okból kifolyólag torlódás alakult ki az M0-s autóúton Gyál után, az M3-as autópálya felé vezető oldalon, néha megindult a kocsisor, aztán hirtelen megint megállt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kamionba csapódott

Ezt a hullámzást csak egy ideig bírta követni egy szlovák rendszámú, de magyar cég tulajdonában lévő Liebherr daru férfi sofőrje, és az előtte fékező magyar kamion hátuljába csapódott.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Összetört a daru eleje

Behatolt a raktérbe

A vezetőnek annyiban nem volt szerencséje, hogy a kamion vontatmánya ponyvás volt, így a daru hosszan behatolt a raktérbe, emiatt a daru vezetőfülkéje nekiütközött a kamion hátuljának.

Leszakad volna

Ha viszont keményebb anyagból, mondjuk fémből készült volna a vontatmány, vagy konténert szállított volna a kamion, az egész darus felépítmény leszakadt volna.

Meggyűrődött a kamion hátsó része

Beszorult a fülkébe

A Liebherr daru magyar sofőrje az ütközés következtében beszorult a fülkébe, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki, emiatt a tevékenységirányítási központ mentőhelikoptert is riasztott a helyszínre, de nem volt szükség rá, csak könnyebben sérült, végül mentőautóval szállították kórházba.

Teherautónak ütközött

A kamion a nagy erejű lökés következtében az előtte megálló, szintén magyar honosságú platós teherautónak ütközött, de sem az ezt vezető férfi, sem a kamion sofőrje nem sérült meg.

Csúnyán összenyomodótt a fülke

Mentőhelikopter

A mentőhelikopter ott tartózkodása idején teljes pályazár volt érvényben az autóút M5-ös és a felsőpakonyi lehajtó közötti szakaszán, több kilométeres torlódás alakult ki, ezért ahogy elrepült a helikopter, a belső sávot megnyitották a feltorlódott járművek számára. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Képek: BudaPestkörnyéke.hu/GK