A mátyásföldi Habcsók Cukrászdában kutyás bemutató és adománygyűjtő nap, a Gyermekvasúton Plüsshétvége, a Gödöllői Királyi Kastélyban Elemér napi családi programok várnak kicsit és nagyot. Farsang farka lesz Tökön és Érd-Simonpusztán, farsangi bál Herceghalmon, karneváli forgatag Sóskúton a Karavellában. Zólyomi Zsolt Parfümiskolával várja az illatok rajongóit, Román Sándor társulata a Marczibányi téren a tánc szerelmeseit. A MÜPÁban Az eladott menyasszony vígopera kínál felhőtlen szórakozást. A Krisztinavárosi Komposztbarátok közösségi komposztálót avatására várják az elhivatott zöldeket.

Kutyás bemutató és adománygyűjtő nap a Habcsók Cukrászdában

Február végén kutyabemutatóval egybekötött adománygyűjtő napot tartanak a XVI. kerületi Habcsók Cukrászdában, amely tavaly elnyerte a Magyarország tortája címet a Napraforgó elnevezésű tortájukkal, amit sok más ínycsiklandozó különlegesség mellett autentikus formában itt meg is kóstolhatunk. És ha már szerelem hava, találkozhatunk és beleszerethetünk örökbefogadásra váró kutyusokba is!

Örökbefogadás is lehetséges

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Plüsshétvége a Gyermekvasúton

A Gyermekvasúton 2022. február 26-án és 27-én jutalomutazásban részesülhetnek azok a 18 évesnél fiatalabb gyerekek, akik plüssfigurát hoznak magukkal – legyen az akár plüssmaci, plüssgyümölcs vagy plüssvonat. A jegyvásárláskor a játék bemutatására részvételi jegyet adnak ki az utazáshoz.

Hozd el a legnagyobb plüssállatodat!

Keresik a hétvége legnagyobb plüssállatát is, amely a két nap folyamán megfordul a vasutunkon! A végállomásokon található mérőfalak segítségével tudják az utasok lemérni és lefotózni a plüssállatokat.

Ingyenes utazás

Elemér nap a Gödöllői Királyi Kastélyban

Egerváry Elemér, a kastély ikonikus mesehősének névnapja alkalmából családi programok várják az érdeklődőket egész nap. Keresik az ország legkisebb és legnagyobb plüssegerét, lesz több Elemér túra a kastélyban, és meglepetésekkel is készülnek.

FARSANG FARKA Tökön

Cardium borok kóstolója, gulyás party, télűzés, KISZEBÁBU ÉPÍTÉS: az otthonról hozott (kérjük ezt előnyben részesíteni) vagy a helyben található használt ruhákból, szalmából a csapatok csinos kiszebábukat alkothatnak, és indulhatnak velük a szépségversenyen, majd vacsora a Cardium Bistro konyhájából.

Karavella karnevál Sóskúton

Szeretettel várnak mindenkit Sóskúton a Karavella Karneválra február 26-án este 9 órától, ahová természetesen kötelező jelmezben érkezni, ráadásul meg is éri, hiszen a legjobbakat értékes nyereményekkel jutalmazzák majd! A zenefelelős: DJ DÓRI.

AZ ELADOTT MENYASSZONY A CINEMA SMETANA műsorán a MÜPÁban

Bedřich SMETANA vígoperája három felvonásban, két részben, frissített magyar szöveggel, Szente Vajk rendezésében: sok ötlet, nagyívű történet, merész megoldások, frissített magyar szöveg, kiváló énekes szólisták, látványos tánc-bravúrok, egyedi rendezésű mega-produkció a cseh filmes új hullám világába, a 60-as évek CINEMA SMETANA kertmozijába helyezve. Fergeteges szórakozást ígérő szcenírozott vígopera a MÜPÁBan.

Farsangi bál az Abacusban

Jelmezbe öltözés kötelező, öltöny-nyakkendő nem elfogadható, még akkor sem, ha valaki úgy aposztrofálja, hogy úriembernek öltözik a farsangi bálon Herceghalmon, az Abacus Hotelben, ahol az egész hétvégét is eltölthetjük.

Fergeteges farsang Simonpusztán

A Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban varázslatos családi hétvége, télbúcsúztató fergeteges programok várnak kicsit és nagyot egyaránt!

Családi hétvége két napon át

Parfümiskola Zólyomi Zsolttal

A Le Parfum Parfüm Iskola idén is megrendezésre kerül a parfümimádók örömére. Zólyomi Zsolt parfümőr várja az érdeklődőket február 26-27én, a résztvevők a helyüket a workshop(ok) díjának kifizetésével tudják biztosítani.

Fun Fiction a Marczibányi téren

Román Sándor legújabb darabjában egy már klasszikusnak számító történetet gondolt újra és vitte színpadra. A darab főhőse az életművész, sármos és minden nő szívéhez kulccsal rendelkező jóvágású playboy, aki nem mellesleg főállásban gazdag nőket szabadít meg drága ékköveiktől. Mindig elbűvölő, mindig elegáns és mindig egy lépéssel előrébb jár. És mi kell még ahhoz, hogy a történet kerek legyen. A mindig esetlen, mindig kétbalkezes nyomozó, aki a maga ügyefogyott módján mindent megtesz azért, hogy a tolvajt végre elkapja. Román Sándor legújabb darabjában rengeteg humorral és fergeteges táncokkal kerül bemutatásra ezen klasszikusnak számító történet, amely még a legborúsabb napokon is vidámságot és nevetést csal a nézők arcára.

Komposztálóavató a Krisztinavárosban

Megnyílik a krisztinavárosi közösségi komposztáló! Köszönjük a Főkertnek, hogy megépíti nekünk, mi meg ünnepélyesen “birtokba” vesszük! Innentől rajtunk múlik majd, hogy teljen, gondozzuk, és aztán felhasználhassuk a humuszt, amit magunknak készítettünk. Gyere el az avatóra! – invitálnak a Krisztinavárosi Komposztbarátok.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/kutyaegyhely