Az Állatok világnapján állatos és állatsimogatós helyek várják az állatbarátokat Budapesten és környékén. A Budapesti Őszi Fesztivál keretében Mészöly műveit hallhatjuk a Zsinagógában, szabad zenei fesztivál indul a józsefvárosi Turbinában. Az Írók Boltjában Fortepan fotókat nézhetünk, ma szakértőkkel. A Bálnában egyhetes sokszínű design hét veszi kezdetét.

Az Állatok világnapján

Reggelivel várja a kutyusokat és a gazdikat a Kutya egy hely a Rottenbiller utcában, Óbudán az állatbarátokat a Vasmacska Kávézoo.  A belvárosban a Zoo Cafeban egzotikus állatokkal való találkozást tesz lehetővé egy kellemes kávé vagy süti melett, a CatCafeban pedig cicák társasát élvezheted. Veresegyházon a Medveotthonban,  Budakeszin a Vadasparkban,  Pákozdon a sukorói vadasparkban, Nőtincsen a Seholsziget élményparkban találkozhatunk állatokkal.

Adományozni is érdemes menhelyeknek

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Cserepek félálomban, Mészöly a zsinagógában

Mészöly Miklós, Polcz Alaine férje a 20.századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója, akit most kezdtek el újra felfedezni a fiatalabb generációk is. Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska a Budapesti Őszi Fesztiválon adják elő a Mészöly Miklós műveiből összeállított, kórusműnek is beillő irodalmi műsorukat október 4.-én 20:00 órakor. 

Prieger Zsolt és Törőcsik Franciska

Fortepan Masters az Írók Boltjában

Az Írók Boltja Andrássy úti portáljára rögzített fülkéhez lépve a látogató  a városi térből „kilépve” egy mini fotókiállításon találja magát. A  kirakat túloldalán elhelyezett képernyőn a Fortepan Masters anyaga látható: 333 válogatott fotográfia véletlenszerű válogatásban. A programot október 4-én 17 órától szakmai beszélgetés egészíti ki, a Budapesti Őszi Fesztivál keretében.

A megélhető fotókönyv a Budapesti Őszi Fesztiválon

UH FEST 2021 – a józsefvárosi Turbinában

Egy év kihagyás után újból nemzetközi szabad zenei fesztivált rendez az UH Fest. Az egyhetes programsorozat a műfaji kereteken túli kalandokat keresi: tizenöt ország több tucat fellépőjével, és feltörekvő hazai tehetségekkel mutatja be a szabadszellemű zene jelenét és izgalmait.

Szabad zenei fesztivál egy héten át

Design a Bálnában

Mától egy héten át kiemelkedő designmárkák, feltörekvő formatervezők és világszínvonalú alkotások – a Red Dot-díjas 360 Design Budapest kiállítás. Október 4-10. között a Bálnában az idén második alkalommal megrendezésre kerülő rendezvényen felfedezhetjük a hazai és regionális formatervezés sokszínű világát!

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/kutyaegyhely