Dürer Quiz Night várja a zenerajongókat a Dürer kertben, a színházkedvelőket az Anyád kínja vacsoraszínház az Orfeumban, és A pacal ideje az RS9-ben. Gyerekeknek szól Fóton a zeneiskolai hangverseny és őket várja a Kalandos Rengeteg a Vajdahunyadvárban. Érden kötetlen sétán beszélgethetünk az orvossal.

Dürer Quiz Night a Dürer Kertben

A hétvégi ugrálások után a hétköznapokba is becsempésszük a zene iránti rajongásukat, aminek ezúttal elméleti síkon fogunk hangot adni az idei első Dürer kvíz esttel január 19-én.

Vendég: Sajó Dávid

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

POPKULTÚRA

A Dürer kert vendége Sajó Dávid, akinek neve a Telex vagy a Stenk miatt már ismerősen csenghet. Az este alatt ő lesz moderátor segítségére és természetesen hozza magával saját feladványait is!

Anyád Kínja – vacsoraszínházi előadás az Orfeumban

Szórakoztató jelenetek négy nőről, akik kellő humorral, tabuk nélkül mesélnek a csodálatos anyaság kevésbé varázslatos élményeiről is. Szereplők: HAUMANN PETRA, HORVÁTH LILI, KISFALVI KRISZTINA, OSZTER ALEXANDRA.

Parádés szereposztással

Séta az orvossal Érden – újra

Amire nincs idő a rendelőben vagy a kórházban. Egy órás, kötetlen beszélgetés, kérdések megválaszolása, gyermekápolásról, egészséges, helyes életmódról, lakóhelyünk, környezetünk népszerűsítése. Célunk, hogy egy minél aktívabb, saját egészségéért tenni képes társadalomban éljünk, megelőzve a krónikus betegségeket. A sétán lehet kérdezni gyermekorvostól és felnőtt belgyógyásztól, képesített életmódorvostól. Sétáink során igyekszünk mindig olyan helyszínt választani, ami babakocsival is kényelmes. Terveink szerint havonta találkozunk. Várunk minden érdeklődőt szeretettel találkozás Érd-Ófalu gát, Thermál Hotel előtti parkoló – hívják az érdeklődőket dr. Koncz Levente Csaba és dr. Koncz Klára.

A pacal ideje – (zenés) gasztro abszurd az RS9 Színházban

A kutyák vacsorája, a mészárszékek mocska. a főúri asztalok legdíszesebb éke, fagyasztott és konzerv, pörkölt és leves, velős és körmös, Mexikótól Romániáig, a tanyavilágból a Gundelig.
Mindegy, hogy kaviár vagy lencse, illetve mit érez a gyomor, ha pacallal tömik? Cserna Szabó András 77 magyar pacal című könyve nyomán, nagyon szabadon írta a Neptun Brigád.

Cserna Szabó András könyvéből merítve

Zeneiskolai hangverseny Fóton

A Magyar Kultúra Hete alkalmából 17 órakor a Vörösmarty Mihály Művelődési Házban a fóti zeneiskola ad koncertet.

Rejtelmes rengeteg a Vajdahunyadvárban

A Vajdahunyadvár gótikus szárnyában látható új kiállítás és kalandjáték egy képzeletbeli erdei utazásra, erdőmentő küldetésre hív. A játék során a látogatók megismerhetik a rejtelmes rengeteget, miközben megtévesztő feladványok, furfangos fejtörők és elbűvölő erdőlakók teszik próbára bátorságukat, tudásukat és érzékeiket.

Furfangos fejtörőkkel

Elbűvölő erdőlakókkal találkozni

Egy nagyravágyó óriás, a kártékony Fanyűvő pusztítja az erdőt, aki ráadásul azon ügyködik, hogy erősítő gyógyfüvekkel meghétszerezze az erejét. A résztvevők küldetése, hogy megszerezzék a gyógyfőzetes üvegcséket, valamint a titkos receptúrát tartalmazó Főzetek Nagykönyvét, és megakadályozzák a végzetes tervet.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/durermusic