Az Erzsébetligeti Színházban a Ladánybene 27, a turai Csűrdöngölőben Ferenczi György és az Első Pesti Rackák koncertezik. A Szentendrei Tavaszi Fesztivál táncnovellákat tűz műsorára, Csömörön Hagyományok napja idéz régi mesterségeket, a Vácrátóti Botanikus kert a séta mellett könyvbemutatóval vár. Az Etyeki Piknik és Szörpisvan az egész családnak kínál szórakozást, ahogy a Ludovika Natúrtető piac és Tárnokon A piros tojás legendája előadás is. Javában pörög a Construma, a Horgász Show, a Mentes Húsvéti Fesztivál és a Budapesti Tavaszi Vásár nagyszerű programokkal.

Ladánybene 27 az Erzsébetligetben

Különleges zenei élményre számíthatnak a vendégek az Erzsébetligeti Színház intim hangulatú közegében, ahol a Ladánybene 27 zenekar több évtizedes pályafutásának emblematikus dalai mellett néhány ritkábban hallható kedvenc is felcsendül majd. A februárban elmaradt Marley 77 koncert után most nyílik lehetőség klasszikus Marley dalokkal köszönteni az „Öreget”, illetve a legfrissebb SZAVAK-SZÍNEK-HANGOK album is terítékre kerül majd!

Csendes-ülős-elbeszélős koncert, vendég: Sin Seekas

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Csűrdöngölő Taposóbál – Ferenczi György és az Első Pesti Rackák Turán

Gyere és ünnepeld velünk a pajta 7. születésnapját a Csűrdöngölő nevéhez hű Taposóbálon a Csűrdöngölő Alkotó és Rendezvényházban Turán! Táncházunkban a széki táncrendhez a Fix-stimm zenekar muzsikál – hív Ferenczi György és az Első Pesti Rackák egy fergeteges estére.

Kísérőprogram: Bőrműves Kiállításmegnyitó

Táncnovellák Szentendrén

A Kortárs & Balett Tánccsoport Szentendre előadása a Szentendrei Tavaszi Fesztivál keretében.

Hagyományok Napja Csömörön

Ismerjük meg a mesterségeket, és nézzük meg, hogyan készültek régi mindennapi használati tárgyaink. Korongozás, agyagozás, nemezelés, szövés, mozaik-, szappan-, kézműves fa tárgy, íj készítés, kovácsmesterség, látvány kürtőskalács készítés. Pónilovaglás, íjászat, tematikusan berendezett látványjurta, Hagyományőrző Kelevézek, népi portékák vására Csömörön, a Hősök terén, a Petőfi Sándor Művelődési Ház szervezésében.

A ránk bízott kert – könyvbemutató Vácrátótón

Kortárs világirodalmi versantológia hosszú ideje nem jelent meg magyar nyelven, ezért aligha túlzás, hogy a kötet megszületése már önmagában ünnep.

A Botanikus kertben

A ránk bízott kert azonban az ember, a társadalom és a természet szerteágazó, mindent átható kapcsolatát előtérbe helyezve ad ízelítőt a világlíra alkotásaiból, így az olvasó személyes tapasztalatai alapján is magáénak érezheti a könyvet, miközben bekapcsolódik a világ poétikai áramlataiba. A könyvbemutató helyszíne: a Nemzeti Botanikus Kert kúria épületének Nagyterme.

A piros tojás legendája Tárnokon

NatúrTető kézműves piac a Ludovikán

A Magyar Természettudományi Múzeum ismét megrendezi a NatúrTető kézműves piacot! Kínálat: természetes anyagokból készült játékok, kézműves termékek, bio/házi készítésű termékek. A múzeum előtt Dínókert várja a kicsinyeket.

Etyeki piknik és Szörpisvan

Legyen gyereknap és anya-apanap egyben! Szervezzünk olyan gyerekprogramokat, hogy a szülőknek is izgalmasak legyenek vagy egy kis szabadságot adhassunk nekik is. Mert persze lesz szörp is, gyerekkoncert és családi e-bike-túra is, de a szülőmegőrzőben apa és anya is megtalálja majd a számítását! Vár minden családot az Etyeki piknik!

Csak a Mentes Húsvéti Fesztivál 2022 a RaM Színház by Freelusionban

Ételérzékenyek, cukorbetegek, IR-sek, vegánok, sportolók figyelem! 2022-ben is folytatjuk a hagyományosnak számító Csak a Mentes Fesztivál sorozatot, aminek idei első állomása április 9-10-én lesz a RAM Színházban egy Húsvéti Fesztivál keretein belül. Ez a hétvége nektek egy mennyország lesz, megígéri a Nyers Séf és a Csak a Mentes.

Horgász show a BOK Csarnokban

Ahogyan arról a médiából értesülhettek, a BOK B csarnokában menekülteket helyeznek el, viszont ez semmilyen módon nem érinti, befolyásolja a kiállítás menetét. Zavartalan programokkal és vásárral vár mindenkit szeretettel a Horgász Show péntektől három napon át!

Construma a Hungexpon

A 40. CONSTRUMA Nemzetközi építőipari szakkiállítás és a 10. OTTHONDesign Otthonteremtési szakkiállítás 2022-ben április 6-10. között várja a kiállítókat, látogatókat. Az áprilisi CONSTRUMA kiállítási csokorra bejelentkezett 400 cég 5 pavilonban várja a szakembereket, építkező, felújító végfelhasználókat. A kiállítók által felvonultatott újdonságok széles kínálata mellett konferenciák, workshopok, gyakorlati bemutatók, előadások várják az érdeklődőket.

Budapesti Tavaszi Vásár a Városháza Parkban

A tavaszi megújulás és felfrissülés jegyében vár az évszak egyik legnépszerűbb programja, a Budapesti Tavaszi Vásár március 26. és április 18. között a Városháza Parkban. Egyedi kézműves termékekkel, gasztronómiai különlegességekkel, hétvégenként családi programokkal és foglalkozásokkal, a Míves Tojás Múzeum állandó kiállításával és gyönyörű nosztalgia körhintával várnak sok-sok szeretettel mindenkit.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ Ladanybene27