Semmi sem elég és semmi sem tarthat örökké. Az ügyész kedden órákig sorolta, hogy Lagzi Lajcsi és felesége Boglárka hogyan lophatták évekig a vizet, gázt és a villanyt. A jól kereső Lajcsinak úgy tűnik semmi sem volt elég, a sztárgázsi mellett évekig megspórolta a rezsit. A mai bírósági tárgyalás alapján igaz a mondás: semmi sem tarthat örökké.

Víz, gáz és áramlopás

Lagzi Lajcsi a mocsai birtokán, a Mocsa Öregtó Kft. közeli telephelyén, illetve a hozzá köthető tatai Boglárka Apartmanparkban még 2015-ben illegális áram-, gáz- és vízvételezés nyomaira bukkantak. Akkor elrendelnék Lajcsi és felesége, Boglárka előzetes letartóztatást.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

7 év börtönt kért az ügyész

Ma hét év letöltendő börtönt kért Lagzi Lajcsira az ügyész. Hamarosan ítélet születhet Lagzi Lajcsi ügyében, ahol a zenészt és nyolc társát áram, víz és gáz lopással vádolják, valamint gazdálkodó szervezet részére tevékenységet végző, önálló intézkedésre jogosult személlyel kapcsolatban elkövetett vesztegetés bűntette miatt is felelniük kell – írja a Blikk.

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Órákig sorolták a bűnöket

Úgy tűnik lezárult a több éve húzódó per bizonyítási eljárása, az ügyész több órán át sorolta perbeszédében, hogyan is történt a lopás a mocsai és a tatai lakóparkban. Végül az ügyész elmondta, hogy milyen büntetést kér a vádlottakra.

Hosszú börtönévek

Lagzi Lajcsi akár 2-12 évig terjedő szabadságvesztést is kaphat, amennyiben bűnösnek találja a bíróság. Lajcsira és feleségére, Boglárkára börtönben letöltendő szabadságvesztést kért az ügyészség, ám annak mértékére nem tett indítványt. 

Lajcsi és felesége is börtönbe kerülhet

Az ügyész hozzátette, a középmérték kiszabását tartaná célszerűnek Lajcsi esetében, amely hét évet jelent, míg feleségénél a minimum értékhez közelítő büntetésre tett javaslatot. Indítványában kérte az ügyész, hogy mindkettejük esetében a büntetés kétharmadának letöltése után szabadulhassanak legkorábban, valamint hogy tiltsák el őket a közügyek gyakorlásától. 

Megszólalt Lajcsi

A Blikknek Lajcsi most kommentálta a tárgyaláson elhangzottakat és a vád képviselőjének szavait, azt mondta: tiszta lelkiismerettel várja az ítéletet. Mint mondta, cseppet sem lepődött meg az ügyész vádbeszédét hallva, de nincs benne semmi félelem, emelt fővel várja a folytatást. “Amit az ügyész kér, az nem jelent ítéletet, majd bíróság dönt, nekem tiszta a lelkiismeretem. Bennem fel sem merül, hogy börtönbe kerülhetek, mentálisan, lelkileg erős vagyok. Hála Istennek, úgy tudom nézni ezt az egészet, ami velem történik, mintha egy színdarabot látnék, de nem tragédiát, a végén az igazság győzni fog” – mondta a lapnak Lajcsi.

Kivégzések

“Ez az ügyésznő egyszer már a gyerekeim szeme láttára vitetett el engem és el a feleségemet, úgy, hogy nem követtünk el semmit. Még szerencse, hogy Magyarországon már eltörölték a halálbüntetést, és nincsenek kivégzések” – tette hozzá a lapnak Lajcsi.

NAV nyomozók Lajcsiéknál

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is megírta, idén január végén egy csütörtöki hajnalon, több mint 10 NAV-os nyomozó csapott le Galambos Lajcsiék otthonára. A zenész nem volt otthon, néhány napra külföldre utazott, de ezúttal nem is őt keresték a négy autóval érkező nyomozók, hanem a feleségét. Mintegy három órán keresztül tartózkodtak Lajcsiék mocsai otthonánál, majd távoztak. 

Áfacsalás miatt is nyomoznak

Lajcsi feleségének, Boglárkának a korábbi cége után érdeklődtek, amelyet állítólag már évekkel ezelőtt eladott. Az új cégtulajdonosok ellen a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága tavaly indított nyomozást nagy értékű áfacsalás miatt, emiatt Boglárkától régi céges dokumentumokat, főkönyvi kartonokat, pénztári számlákat kértek és kaptak, majd a lefoglalt papírokról készült jegyzőkönyv átadása után távoztak. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Lagzi Lajcsi és felesége, Boglárka