A Fővárosi Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy többszörösen büntetett – legutóbb hivatalos személy elleni erőszak miatt elítélt – 47 éves férfival szemben, aki 2020 őszén, Taksony egyik utcájában láncfűrésszel támadt a garázda magatartása miatt vele szemben intézkedő rendőrökre.

Agresszívan lépett fel

A vádirat szerint a vádlott 2020. szeptember 27-én, Taksonyban, a lakóhelye szomszédságában élő több személlyel szemben agresszívan lépett fel, őket egy működésben lévő benzinmotoros láncfűrésszel fenyegette, valamint tárgyakat rongált meg. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jöttek a rendőrök

A szomszédok bejelentésére a helyszínre érkezett a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság 4 hivatásos állományú tagja, akik intézkedést kezdeményeztek a vádlottal szemben.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Megtámadta rendőröket

A rendőrök felszólították a férfit, hogy a láncfűrészt állítsa le és tegye le, ő azonban a felszólításnak nem tett eleget, azzal hadonászni kezdett, a rendőrökkel szemben támadólag lépett fel, miközben fenyegette is őket. Az intézkedő rendőrök kizárólag azért nem szenvedtek sérülést, mert a vádlott támadása elől hátrálni kezdtek. 

Visszafutott a kertbe

A vádlott a további rendőri intézkedés hatására visszafutott a kertjébe, majd behúzta a kertkaput. A rendőrök követték az őrjöngő férfit, majd testi kényszert alkalmazva elfogták és előállították.

Börtönben van

Az ügyben a Legfőbb Ügyészség kijelölése alapján eljáró Fővárosi Nyomozó Ügyészség a többszörös visszaesőnek minősülő 47 éves férfival szemben hivatalos személy, illetve több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntett kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Budapest Környéki Törvényszékre. A vádlott jelenleg egy korábbi, másik ügyben – hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt – kiszabott jogerős fegyházbüntetést tölt.

Vádemelés

A rendőri intézkedés előzményei, így a szomszédokkal szemben tanúsított garázda cselekmények miatt a férfival szemben a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség emelt vádat. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

FRISS!

Új fejlemény: Megszólalt Gáspár Laci balhéjáról a szórakozóhely, durva dolgokat állítanak: Laci a feleségével is erőszakos volt

Ez is érdekelhet:

Eszméletlenre verte, majd egy verembe rejtette élettársát ez a férfi Pest megyében – Csak hónapokkal később találták meg a holttestet

Kiemelt kép: Illusztráció