Füstre lettek figyelmesek a járókelők, gyorsan hívták a tűzoltóságot. A pillér alatti átjáróban lángolt az összehordott lom és szemét.

Szemét és lomok égtek

Összehordott lomok és fa égtek Budapest 2. kerületében, a Margit híd budai pillérénél található, negyven négyzetméteres átjáróban – írják a Katasztrófavédelem közleményében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Gyorsan eloltották

A fővárosi hivatásos tűzoltók a lángokat egy vízsugárral, rövid időn belül eloltották. Cikkünk megjelenésekor a tűzoltók az utómunkálatokat végzik, kiszellőztetik a füsttel telítődött átjárót.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Margit híd

Fotó: BPK

Kigyulladt egy lakókocsi

Közben ma kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakókocsi Budapest 15. kerületében, a Francia úton. A tűz mintegy tíz négyzetmétert érintett, és egy épület sarkát is veszélyeztette. A fővárosi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat.

Égett egy autó

Szintén ma gyulladt ki egy személygépkocsi Kiskunhalas külterületén, az 5408-as út közelében. Teljes terjedelmében égett a jármű, amikor a város hivatásos tűzoltói a helyszínre érkeztek. Az egység eloltotta a tüzet.

Halálos tűz Maglódon

Három nappel ezelőtt halálos tűzeset volt Maglódon. Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: az Árpád vezér útjára riasztották a tűzoltókat. Mire kiérkeztek egy lakókocsi már teljes terjedelmében égett és egy szomszédos épületre is átterjedt a tűz.

Gyuri bácsi az áldozat

A tűzben Gyuri bácsi, Maglód egyetlen hajléktalanja vesztette életét, az idős bácsiról még az ősszel szóltak a hírek, amikor is kiderült, hogy egy összefogás segítségével lakókocsihoz jutott, amibe aztán be is tudott költözni.

Régóta ismerték a lakók, összefogtak az érdekében

Gyuri bácsiról akkor egyebek között a Blikk cikkezett, min megírták a város egyetlen hajléktalanját régóta ismerték a lakók, közel állt a szívükhöz, hiszen már 15 éve köztük élt. Ezért döntöttek akkor úgy, hogy összefognak és segítenek neki egy lakókocsit venni, hogy legyen hol laknia.

Akadályok

Azonban hatalmas akadályba ütköztek, ugyanis hiába gyűlt akkor össze a pénz a lakókocsira, nem volt hol elhelyezni azt, az önkormányzat nem engedte, hogy a lakókocsit közterületen helyezzék el. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció