Lángok csaptak fel Budapest 18. kerületében, nagy területen ég az aljnövényzet a Gyömrői útnál, de tűz van a szárazság miatt az M1-es autópálya közelében és Tökölnél is.

Közel a lakott területhez

Nagy területen lángra kapott a száraz aljnövényzet Budapest 18. kerületében, a Gyömrői út közelében. A tűz házakat és erdőt is veszélyeztet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videó a helyszínről:

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Már oltják a tüzet

A fővárosi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett dolgoznak a lángok oltásán. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint 8 kocsival vannak jelen a tűzoltók és a legmagasabb fokozat van érvényben a tűz helyszíne és intenzitása miatt.

Óriási a füst

Forrás: Facebook/Somody László

Égő cigaretta

A tűz irányának terjedéséből arra lehet következtetni, hogy egy eldobott csikk is lehet a tűz oka. A szárazság miatt a gépkocsiból felelőtlenül kidobott cigaretta óriási károkat tud okozni – írta a Facebook oldalán Somody László, Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzatának társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármestere.

Kispestről is látni a füstöt:

Forrás: Facebook/Kispest

Győr felé is tűz van

Az M1-es autópályán, a 86-os kilométerszelvényben az autópálya melletti területen tűz keletkezett. A nagy füst veszélyezteti a közlekedést, ezért Csém térségében a Győr felé vezető oldal forgalmát megállították. Kerülni a 13-as számú főúton lehet – számolt be a rendőrség.

Két hektáron ég a fű

Kigyulladt a száraz fű a Tököl és Halásztelek közötti területen. Mintegy két hektárt érint a tűz. A szigetszentmiklósi és a törökbálinti hivatásos, valamint a kis-szigeti és a délegyházi önkéntes tűzoltók megkezdték a lángok oltását. A tűzoltási munkálatokat munkagépek is segítik.

Tűz a Normafán

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu-n beszámoltunk róla, a hétvégén egy hektáron égett a tűz a János-hegyen az Árnyas út, Budakeszi út, Tündérhegyi út által határolt területen. A Normafa Park azt kérte, hogy aki csak tudja, kerülje el a környéket, hogy könnyítse az oltást, ráadásul így a dugó is kisebb lehet a Budakeszi úton.

Tilalom

A nagy szárazság miatt jelenleg tűzgyújtási tilalom van érvényben az ország teljes területén. Ilyenkor tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében.

Grillezni lehet

Nem minősül tűzgyújtásnak a gáz égőfej és a zárt tűzterű sütő-, főző-, melegítő eszköz alkalmazása, ha az megfelelő szikrafogóval van ellátva. Ez az jelenti, hogy a lehajtható fedelű grillsütőkre nem vonatkozik a tilalom, lehet grillezni velük a kertben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Tűz a Gyömrői úton – Forrás: Videa/Csóka Ferenc