A Soroksári Botanikus kert változatos élőhelyei kellemes és érdekes, könnyű kirándulásra hívogatnak. Délután a Fesztivál Akadémia sétakoncertjein adhatjuk át magunkat a zenének, és a bevállalósak egyéjszakás, ottalvós kaland keretében ismerkedhetnek a sötétséggel Szentendrén.

Soroksári botanikus kert

Egy kevéssé ismert zöld sziget a nyüzsgő város szélén, az autópályák szomszédságában. Változatos élőhelyei, a zsombékos, a láprét, az erdő sok-sok rovar és kisemlős otthona, a távolról hallható autózúgást elfedi a madárdal. Az egykor főiskolai gyakorlati oktatás részére létrehozott kert ma a növényeket kedvelőknek igazi paradicsom. Tájegységi gyűjteményeiben elmerülve akár egy másik földrészen is érezhetjük magunkat.

Árvalányhajjal

Kép forrása: rozsakunyho.hu

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Akár a homokpusztán

A lápréti rezervátum területén tavasszal pompás nőszirmok nyílnak, az alföldi homokpusztákat megidéző részen árvalányhaj hullámzik. A legkisebbek számára különösen érdekes a kis tó, és azt körülölelő mocsárvilág, ahol békék ugrabugrálnak. Uzsonnánkat a kedves kis kerti pihenőhelyeken, koros fák árnyában költhetjük el. A kert vasárnap kivételével, belépőjeggyel látogatható.

Sétakoncertek Budapesten

Hazánkban koncertezik a nemzetközi kamarazene sava-borsa: 11 nap alatt 13 koncert 5 különböző helyszínen, világsztárok külföldről és itthonról, ismert és ritkán játszott kamaraművek, kiállítások, beszélgetések, előadások zenekedvelőknek.

Világsztár előadók

A Fesztivál Akadémia szervezésében

Péntek délután a Rumbach Zsinagógában, az ELTE könyvtárában, majd a Jézus Szíve templomban kerül sor a különleges előadásokra. A részvétel regisztrációhoz kötött.

Éjszaka a Gorka Múzeumban, Szentendrén

Szentendrére mindig érdemes ellátogatni, de most készülhetünk esti programra is. Ragyogó fényekkel festés a sötétben, falra kent éjszakai lények, fluoreszkáló kincskeresés – és ehhez hasonlókkal vár a Gorka Múzeum.

Zseblámpával a sötétben

Pizza a kertben és egy alvás előtti meglepetés attrakció: az egyéjszakás, ottalvós kalandra előzetes jelentkezés szükséges.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: fesztivalakademia.hu