A Haris Travel Clubbal a firenzei Medici palotába utazhatunk otthonunk kényelmét élvezve. A karácsonyi ünnepkört a MÜPA oratóriummal zárja, a Budapest Music Centerben Zefiroth Trió Feat és Móser Ádám lép fel. Csepelen kezdő varrótanfolyam a kreatívoknak, Kispesten kezdő salsa indul a táncos lábúaknak.

Online club-est: VÍZKERESZT – Vagy amit én akarok… megmutatni Nektek

Az egyik legmisztikusabb ünnep a vízkereszt, avagy a háromkirályok ünnepe, mely egykor a karácsonynál is fontosabb szerepet töltött be a nyugati kereszténységben. Nem csoda, ha igen gazdag az ünneppel kapcsolatos műalkotások tárháza.

Háromkirályok ünnepe

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A Haris Travel Club szervezésében

Az ünneppel kapcsolatos műalkotásokból egy szubjektív válogatást tár a Haris Travel Club a nézők elé, de megnézhetjük azt is, hogyan ünnepelnek Szibériában vagy Etiópiában. Az előadás fő célpontja pedig a firenzei Medici Palota, annak is a híres háromkirályok kápolnája.

Karácsonyi oratórium a MÜPÁBan

A Karácsonyi oratóriumnak többek között az is egyik vonzó tulajdonsága, hogy a művet alkotó hat kantátát nem kell feltétlenül egyvégtében meghallgatni, külön-külön is mindegyik teljes értékű élményt nyújt, hiszen valamennyi az egyházi év egy-egy meghatározott alkalmára készült.

Egyházzene mindenkinek

Vízkereszt napján

A MÜPA Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem ad otthont a karácsonyi ünnepkört lezáró hangversenynek.

Zefiroth Trió Feat és Móser Ádám a Budapest Music Centerben

A szefárd zene az útonlét zenéje, hiszen a spanyol inkvizíció elől menekülő, az Ibériai-félszigetet elhagyni kényszerülő zsidók e dalokba, mint egy kabát rejtett zsebeibe pakolgatták egykori hazájuk emlékeit, személyes történeteiket, a száműzetés keserű élményét és a túlélés bizonyosságát.

Csepeli varróiskola tanfolyama

Kezdő Varrótanfolyam Csepelen

A kezdő varrótanfolyamra olyan jelentkezőket várunk a Radnóti Miklós Művelődési Házba, akik szeretnék megtanulni a varrógép magabiztos használatát és a legfontosabb varrási technikákat. A megszerzett tudással önállóan tudsz majd hasznos tárgyakat varrni, szakszerűen és szépen- hív az oktató Flaskay Noémi, okleveles ruhaipari mérnök, az IdaStyle szabásminták tervezője, az idastyle.hu varró blog szerkesztője.

Új kezdő salsa tanfolyam indul Kispesten

Új teljesen kezdő salsa tanfolyam indul a Salsa Con Timba Tánciskola szervezésében a KMO-ban január 6-án 19:00-kor. Órák csütörtökönként. Párral és pár nélkül is lehet jelentkezni!

A Salsa Con Timba szervezésében

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/haristravelclub