Mentőket kellett riasztani egy bevásárlóközpontba január 15-én hétfőn, Budapesten, a Bécsi úton. Egy idős férfi vásárlás közben rosszul lett, életét sajnos nem tudták megmenteni. Tavaly márciusban Gazdagréten halt meg egy 50 éves férfi, szintén vásárlás közben.

Rosszul lett a boltban

„Éppen a heti bevásárlást intéztem hétfőn, amikor látom, hogy valami történik a boltban Hamar kiderült, hogy egy idős férfivel történt valami nagyon súlyos dolog, láttam, ahogy a földön fekszik magatehetetlenül” – mondta az egyik vásárló. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többen hívták a mentőket

A vásárlók közül többen próbáltak mentőt hívni, és a boltban dolgozóknak is jelezték, hogy nagy baj történt. Hamarosan ki is érkeztek a mentők, akik megpróbáltak a bácsinak segíteni. „Nagyon sajnáltam, rossz volt látni ezt az egészet. Én nem is tudtam nézni.”

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem volt remény

Több dolgozó azt mondta, hogy sajnos hamar kiderült, hogy nincs remény. „Igaz a hír, szegény úr nem élte túl. Úgy tudom, hogy rosszul lett és meg is halt, hiába küzdöttek a mentősök” – mondta az egyik nő a Borsnak.

Küzdöttek az életéért

Az Országos Mentőszolgálatot megerősített a hírt. Azt írták, „a 60 év körüli férfi életét a hosszas újraélesztési kísérlet ellenére sem sikerült megmenteni, a helyszínen életét vesztette. A körülmények tisztázása a hatóságok feladata”.

Tragédia a 11. kerületben

Tavaly márciusban Gazdagréten, egy 50 év körüli férfi a Sparban vásárolt, éppen fizetni készült, amikor váratlanul összeesett és meghalt. Mindenki rohant segíteni, miközben kihívták a mentőket is.

Mindent megtettek

„Ők mindent megtettek, amit csak lehetett, megpróbálták újraéleszteni, de sajnos már késő volt. Azt mondták, tüdőembóliát kapott ” – mondta az egyik vásárló, aki végig nézte a tragédiát.

Dráma a Tescoban

November végén, sokkoló jelenetek zajlottak a debreceni Tescóban, ahol egy 50 év körüli férfi hirtelen összeesett vásárlás közben. Az üzlet dolgozói azonnal a segítségére siettek és hívták a mentőket, így a mentésirányító telefonos instrukciói szerint a bejelentő megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett. 

Defirillátort használtak

Azonnal indult a rohamkocsi, hogy segítsenek miközben az ott dolgozók megkezdték a férfi újraélesztését. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán megosztott bejegyzése szerint a bolt egyik munkatársa még a kihelyezett defibrillátorért is elszaladt, amit használtak is. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért, amit az eladók továbbra is mindenben segítettek. Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: életmentés a debreceni Tescoban – Forrá: OMSZ