Már nem is lélegzett az a férfi, aki hétfő reggel, élettelenül esett össze a debreceni Tescoban. A hipermarket dolgozói azonnal a segítségére sikettek, még az áruházban található defibrillátort is használták. Végül a mentők is megérkeztek a helyszínre.

Összeesett egy vásárló

Sokkoló jelenetek zajlottak hétfő reggel egy debreceni Tescóban, ahol egy 50 év körüli férfi hirtelen összeesett vásárlás közben. Az üzlet dolgozói azonnal a segítségére siettek és hívták a mentőket, így a mentésirányító telefonos instrukciói szerint a bejelentő megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Defirillátort használtak

Azonnal indult a rohamkocsi, hogy segítsenek miközben az ott dolgozók megkezdték a férfi újraélesztését. Az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán megosztott bejegyzése szerint a bolt egyik munkatársa még a kihelyezett defibrillátorért is elszaladt, amit használtak is. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért, amit az eladók továbbra is mindenben segítettek.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Riasztották a mentőket

„Tegnap reggel érkezett segélyhívás a Debreceni Mentésirányításra, miszerint az egyik hipermarketben egy 50 év körüli férfi hirtelen összeesett vásárlás közben. Mentésirányító bajtársunk telefonos instrukciói szerint a bejelentő megvizsgálta a beteget, aki ekkor már nem is lélegzett” – írta az Országos Mentőszolgálat közösségi oldalán.

Segítettek az eladók

„Azonnal rohamkocsi indult segítségül, miközben az ott dolgozók megkezdték a férfi újraélesztését. Az egyik munkatárs még a kihelyezett defibrillátorért is elszaladt, amit használtak is. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szinten küzdöttek tovább a férfi életéért, amit az eladók továbbra is mindenben segítettek. Még arra is figyeltek, hogy eltakarják az ellátást a kíváncsi szempárok elől”.

Kórházba vitték

Az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba bajtársaink. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!

Tragédia a LIdl-ben

2021 februárjában, összeesett és meghalt egy idős nő az érdi Lidlben. A kiérkező mentők hiába küzdöttek az életéért, nem tudták újraéleszteni. Az áruház a tragédia után több órára bezárt.

Életmentés a 16. kerületben

2022 júniusában, a szabadnapján, a Lidl-ben vásárolt a 16. kerületi parancsnokság járőrparancsnoka, Kuremszki László. Éppen a kasszánál állt sorban, amikor egyszer csak a pénztárnál összeesett egy gyermekével vásárló édesanya. A járőr azonnal leguggolt mellé és kérdezgetni kezdte, hogy jól van-e? „Semmi előjele nem volt a bajnak, a hölgy a hat év körüli kislányával beszélgetett”.

Görcsös roham

„Egyszer csak lecsúszott a padlóra, azonnal odaléptem, hogy segítsek. Látszott, hogy nem igazán van magánál, nem is reagált a kérdéseimre, görcsös rohama volt. Próbáltam az arcát paskolgatni, hogy térjen magához. Ez hatásos volt, fújt egy nagy levegőt, látszott, hogy visszatért közénk.” – mesélte az eset után a rendőr.

Elvesztette az eszméletét

Közben odament egy szabadnapos tűzoltó és megkérdezte miben segíthet. „Felültettük a hölgyet, majd a dolgozóktól kértünk segítséget. Felmutattam a szolgálati igazolványomat, hadd vigyük be egy irodába. Leültettük egy székre, kapott egy pohár vizet, úgy látszott jobban van. A mentőt közben már riasztották, mindenki kezdett megnyugodni, amikor újra elvesztette az eszméletét.

Elvitték a kislányt

Kuremszki László a nő telefonján felhívta az asszony férjét, aki azonnal taxiba ült, de akkor már be is lilult az anyuka szája, vagyis leállt a keringése. „Megkértem a körülöttem állókat, hogy vigyék el a kislányát, ne kelljen ezt végignéznie folytatta” – folytatta a járőrparancsnok.

Megmentette az életét

„Közben megkezdtem az újraélesztést, amit addig folytattam, amíg a mentők meg nem érkeztek és át nem vették. Kemény küzdelem volt, mondták is a mentősök, hogy ezzel megmentettem az életét.” – tette hozzá a rendőr. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: újraélesztés a debreceni Tescoban – Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat