Megérkezett a vihar Budapestre és környékére. A belvárosban óriási jégeső volt, Kelenföld és Biatorbágyon között pedig az időjárás miatt nem jár a vonat.

Lecsapott a vihar

Az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön riasztást adott ki. Előrejelzésük szerint a déli és dél-nyugati területeken már a következő órákban lehet zivatar. Budapestre 15 óra után csapott le a vihar. Jégesővel és óriási széllel tört be a fővárosba. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jégeső

Egyik olvasónk azt írta, hogy kavics nagyságú jégdarabok hullottak a 7. kerületben és belvárosi lakásában még a redőnyt is lehúzta, nehogy a jégdarabok kitörjék az ablakot. Törökbálint felett is fekete felhők gyülekeznek, az egyik lakossági fórumon egy helyi lakos erről egy fotót is megosztott.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Gyűlnek a felhők Törökbálint felett

Forrás: Facebook – Köszönjük a kép készítőjének, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását

Délutánig tart

Met.hu oldalon azt írják, hogy a délutáni, esti óráktól heves zivatarok is kialakulhatnak, amelyek rendszerbe is szerveződhetnek, vagyis az esős idő még napokig velünk maradhat.

Óriási széllökések

A zivatarok környezetében viharos 60-80 kilométer/órás, heves zivatarok esetén 90-110 kilométer/órás széllökésre, 1-3 centiméteres – heves zivatarok esetén 2-4 centiméteres – jégesőre kell számítani. Az ismétlődő cellaátvonulásból rövid idő alatt lokálisan nagyobb mennyiségű, akár 25-40 milliméter csapadék is hullhat.

A zuglói kisfiú rácsodálkozik az esőre

Fotó: olvasói felvétel

Délen is vihar lesz

Az este folyamán északnyugat felől stabilizálódik a légkör, s fokozatosan a déli területekre korlátozódik a zivatartevékenység.

Nem jár a vonat

A MÁV csütörtök délutáni közleménye szerint Budapest-Kelenföld és Biatorbágy között nincs áram a felsővezetékben az átvonuló viharos szél és eső miatt. A két állomás között nem közlekedhetnek a vonatok. A délutáni órákban a Budapest-Győr–Hegyeshalom vonalon jelentős késésekre, járatkimaradásokra lehet számítani. A vonat- és utasforgalom szervezése folyamatban van. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatvan felé sem jár a vonat

Kőbánya-felső és Rákos között korlátozással közlekedhetnek a vonatok, Rákos és Pécel között pedig szünetel a vonatközlekedés, mert a kedvezőtlen időjárás miatt megsérült a felsővezeték. A Budapest–Hatvan–Miskolc, illetve Eger, a Budapest–Újszász-Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon jelentősen meghosszabbodik a menetidő, rövidebb útvonalon közlekedő és kimaradó járatokra lehet számítani. A Tokaj és a Hernád IC vonatok is hosszabb menetidővel közlekednek, illetve csak Hatvanig közlekednek és onnan indulnak vissza.

Kiemelt kép: olvasói fotó