Idős, kerékpáros nőket szemelt ki magának a 28 éves férfi, melléjük tekerve kirántotta a kosárból táskájukat, majd elhajtott. Két hét alatt három áldozata volt, több azonban garantáltan nem lesz.

Kerékpárosokat szemelt ki

A lopások között eltelt idő minden bizonnyal összefüggésben állt a zsákmány nagyságával – a kisebb összeg értelemszerűen csak rövid ideig volt elég számára. Az első, augusztus 21-i, 70 ezer forintos akciója után mindössze három nap telt el és újra célba vett egy idős kerékpáros nőt Monoron. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Villámgyorsan elhajtott

Mellé hajtott, majd a biciklin lévő kosárból kikapta a táskát és villámgyorsan eltekert. A brifkóban közel 420 ezer forint volt. Több, mint egy héttel később leste ki harmadik áldozatát, ugyanazzal a módszerével 60 ezer forintot sikerült megszereznie.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Csak hátulról látták

Mindhárom lopás napközben, kora délután történt, a sértettek gyakorlatilag csak hátulról látták távolodni, a mellettük szinte észrevétlenül elsuhanó férfit.

Begyűjtötték az információkat

Időbe tellett, mire értékelhető információt sikerült felkutatni, ám szeptember 4-én délelőtt a monori egységek már célirányosan Gomba településre indultak. A. Józsefnek ugyan nincs ott bejelentett lakcíme, de kiderült, egy nőnél tartózkodhat.

Mindent átvizsgáltak

A telken lévő lakó-, illetve állattartásra szolgáló épületeket, ólakat egyenként átvizsgálták, ám jó ideig hiába. Akadt egy különálló, csak az udvarról megközelíthető helyiség, ablaka, ajtaja zárva. Egy lakat nem akadály, kinyitva azonban elsőre csak egy takarókupacos ágyat láttak az egyenruhások.

Megtalálták az ágynemű alatt

Megemelve az ágyneműket aztán előbukkant a rejtőzködő célszemély. Legutóbbi balhéja óta haját is tarkopaszra vágatta, hogy minél kevésbé legyen felismerhető, cipőjéről azonban nem gondoskodott, az elkövetéskor viselt fekete, oldalt zöld márkajelzéses, fehér talpú lábbeli ott virított – azóta bűnjelzacskóban pihen.

Beismerte tettét

A bilincselést előállítás, majd kihallgatás követte. A. József beismerő vallomást tett, és bár azt nem tudta megmondani, hogy mire, de a közel 550 ezer lopott forintot egy szálig elköltötte.

Letartóztatták

A további eljárást üzletszerűen elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a Monori Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyben kezdeményezték a férfi letartóztatását – számolt be a történtekről a police.hu. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció