Hazaengedték a kórházból a súlyos autóbalesetet szenvedett tardosi édesanyát, Noémit. A 27 éves nő még júliusban karambolózott, két pici gyermeke is az autóban ült. Az édesanya olyan súlyosan sérült, hogy egy hétig lélegeztetőgépen tartották, enélkül nem tudta volna elviselni a borzasztó fájdalmakat.

Súlyos baleset Tatánál

Idén, július 4-én, súlyos baleset történt Tata és Tardos között. A helyszínre a tardosi önkéntes és a Tatabányai hivatásos tűzoltók érkeztek ki. Az öreg Skodában utazó 27 éves édesanyát feszítővágó segítségével emelték ki a járműből és mentőhelikopter vitte kórházba. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Két gyermekével utazott

A rendőrségtől a baleset után közölte: az autóban utazó fél éves kisbaba nem volt szabályosan beköthető gyerekülésben a balesetkor. Hároméves testvére viszont beköthető gyerekülésben ült. Mindkét gyermeket megfigyelésre szállították kórházba.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mózeskosárban utazott

A baleset után Noémi édesanyja azt mondta, a régi Skodákban nincsen a hátsó ülésen biztonsági öv, ezért gyerekülést sem lehet bekötni. Azonban a lánya, külföldről vásárolt egy merev falú, mély, kipárnázott mózeskosarat és abban utazott a baba, akinek egyébként semmi baja nem lett a balesetben. 

A másik autóban is gyerekek utaztak

Az ütközésben részt vevő másik járműben is utazott két kisgyermek, egy 2, illetve egy 5 éves. Ők sem sérültek meg komolyabban a baleset során. 

Mélyaltatásban tartották

A Skodában utazó fiatal édesanya olyan súlyosan megsérült az ütközésben, hogy egy hétig lélegeztetőgépen tartották. Noémin, a kórházba szállítás után, két és fél órás bordakorrekciós műtétet hajtottak végre. Ezután egy hétig mélyaltatásban tartották, enélkül borzalmas fájdalmai lettek volna.

A nagyszülőknél vannak a gyerekek

A fiatal nő állapota azóta annyit javult, hogy két hete már otthonában lábadozik. Jelenleg még a másik nagyszülőknél vannak a gyerekekkel, így nappalra azóta is bejárhat azokra a kezelésekre, amiket eddig is megkapott.

A barátnője fogadta be őket

„Ami jó hír még, hogy egy kedves barátnő jóvoltából átmenetileg Tatára költözhetnek várhatóan novembertől, ami nagyon sokat jelent nekünk, hisz mi is Tatán lakunk. Három hónap telt el a baleset óta, és nagyon szépen halad, de az orvosi prognózis szerint hat hónap, de akár egy év is eltelhet a teljes gyógyulásig. Addig a családunk fogja segíteni őt, a cél, hogy teljesen el tudja majd látni két kicsi gyermekét” – mondta a nagymama a kemma.hu-nak.

Ebben az autóban utazott Noémi és két gyermeke

Forrás: Tatabányai Havatásos Tűzoltóság

Segítséget keres

Az asszony most segítséget keres a gyerekek mellé. „Amikor én nem tudok menni hozzá, akkor levinné a kisfiút a játszótérre, vagy amíg a kicsi alszik, megsétáltatni a testvérét, vagy csak beszélgetni Noémival. Vagy a házban foglalkozni addig a gyerekekkel, amig Noémi megcsinálja nyugodtan az otthoni gyógytornáját. Vagy vigyázni addig a gyerekekre míg fizikoterápiára megy. Én is ezekben fogok a segítségére lenni”. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset után készült felvétel – Forrás: Tatabányai Hivatásos Tűzoltóság