Férj és feleségként ment Afrikába Vujity Tvrtko és Kandech Evelyne még 2004-ben. A TV2 akkori riportere megtalálta a Megsztár felfedezettjének édesapját. A riporter most szívszorító szavakkal búcsúzik egykori barátjától.

Meghalt Kandech Evelyn

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, 37 éves korában elhunyt Kandech Evelyne. Az egykori Megasztáros súlyos betegségben szenvedett. Evelyne a TV2 legnépszerűbb tehetségkutatójában tűnt fel, Pécsről indult a karriere. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

20 évesen találkozott az édesapjával

Húszéves korában, életében először ölelhette át édesapját. A Megasztár egykori döntőse öt hónapnyi szervezőmunka után Vujity Tvrtkóval utazott a világ legszegényebb országába, Sierra Leonéba. A küldetés sikerrel zárult, és a fiatal énekesnőt vendégül látta a felkutatott Ahmed Brahim Kandech családja.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Magyarországon tanult az édesapja

A Megasztárból ismert előadóművész Sierra Leone-i édesapja Pécsett tanult közgazdaságot, ott ismerkedett meg egy magyar lánnyal, akivel együtt tervezték leélni az életüket, ám Evelyne születése előtt a férfit hazarendelték katonának. Ezután soha többé nem tért vissza Magyarországra.

Gyermekkora óta ismerte Evelynet

„Gyerekkora óta ismertem Kandech Evelyne-t. A saját házunk előtt találkoztunk először. Marci mutatta be nekem. Marci a szomszédunk volt a Rodostó utcában. A végtelenül kedves, nyurga fiú fülig beleszeretett az afrikai apukától és magyar anyukától származó Evelynebe, aki akkor még Evelinnek írta a nevét” – írta Facebook oldalán Vujity Tvrtko.

Sokszor vitte iskolába

Majd így folytatta hétfői bejegyzését a műsorvezető: „Pici kora óta énekelt. Iskolában, kórusban, mindenhol. Néhány alkalommal elkéstek a sulijukból, ilyenkor én vittem be őket, autómmal pánikszerű rohanásban száguldva át a Mecsek lankáin. Valahogy mindig beértek az első csengetésre…”

Egy családként érkeztek Afrikába

2004-ben a fiatal énekesnő és a TV2 akkori riporter együtt indultak el megkeresni Evelyne édesapját, a biztonság miatt azonban férj és feleségként érkeztek a fekete kontinens koldusszegény országába, Sierra Leonéba.

EVELYNE-akció

„Vujity-Kandech Evelyne, ez volt a „hivatalos”’ neve, így szerepelt a regisztrációs lapon, így írták be a támaszpont „vendégkönyvébe” is. Suha György afrikai ENSZ-nagykövet kérte, hogy férj és feleségként utazzunk a fekete kontinens koldusszegény országába, Sierra Leonéba. Oda, ahol missziónk a végéhez közeledett. A misszó neve ez volt: EVELYNE-akció”– osztotta meg akkori élményeit Vujity Tvrtko.

Biztonságosabb volt az utazás

Egy Európában élő Sierra Leone-i konzul állított ki egy házassági papírt, amelyen a Megasztár versenyzőjét már Vujity-Kandech Evelin néven nevezték. A diplomaták azt mondták Vujity Tvrtkonak, hogy Afrikában a félvérek fehérnek számítanak és biztonságosabb, ha látják, hogy a „férjével” utazik.

„Lelke már a szivárványon túl”

„Mindenkinek kijár az emberi és a kegyeleti méltóság. Tíz napja az énekeslány elköltözött. Évekig küzdött félelmetes betegségével, törékeny teste eddig bírta. Lelke ma már a szivárványon túl él, hangja már ott simogatja az angyalokat” – így búcsúzik az énekesnőtől Vujity Tvrtko.

„Voltak álmai, sikerei, kudarcai”

„Voltak álmai vágyai, sikerei és kudarcai. Ám egyszer olyat tett, ami előtt mindenkinek mélyen meg kell hajolnia: húszévesen, kicsi nagylányként megharcolt legféltettebb kívánságáért, veszélyt nem ismerve, háborún át menetelve is teljesítette a saját álmát és valaki másét is”– tette hozzá bejegyzése végén a tévés. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Vujity Tvrtko és Kandech Evelyn