Hónapokig rejtőzködött a hatóságok elől előbb itthon, majd Lengyelországban az a 25 éves nő, aki ellen a Budapesti 2. és 3. kerületi Bíróság adott ki körözést 2023. május 31-én hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt. Videóval!

Állon vágta az őrmestert

A nő ellen lopás, valamint kábítószer birtoklás miatt folyt büntetőeljárás, amikor tavaly áprilisban a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Gyorskocsi utcai objektumában található orvosi rendelőben előre bilincselt kézzel állon vágta az őt őrző bv. őrmestert, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többé nem volt elérhető  

Miután személyi szabadságot korlátozó intézkedést nem vezettek be vele szemben, a nő szabadon távozott, azonban az ellene folytatott eljárás során a hatóságokkal nem működött együtt, a továbbiakban már nem volt elérhető.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Folyamatosan keresték

A Nemzeti Védelmi Szolgálat a védelmi feladatából adódóan a korábban elkövetett hivatalos személy elleni erőszakos bűncselekményeket folyamatosan figyelemmel kíséri. Ez azt jelenti, hogy azokban az esetekben, amikor a gyanúsított tartózkodási helye ismeretlen, védelmi tisztjeink a rendelkezésre álló eszközök segítségével megpróbálják beazonosítani az illető hollétét.

Lengyelországban bukkantak rá.  

A Nemzeti Védelmi Szolgálat munkatársai beazonosították a nő lengyelországi tartózkodási helyét, majd hazahozatalát követően átadták a továbbiakban vele szemben eljáró hatóságnak. Minderről videót is közzétettek a szolgálat oldalán.

Íme, a videó

https://www.facebook.com/100089346198222/videos/174575692178919

Körözött férfit fogtak Újpesten

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábbam, hogy a budapesti, 4. kerületi rendőrök egy többszörösen körözött férfit fogtak el. A férfi felesége azt mondta: férje már egy éve Németországban van – nem mondott igazat.

Újpesten bujkált

A 4. kerületi nyomozók és körzeti megbízottak együtt ellenőriztek egy újpesti lakást, mivel információjuk volt, miszerint az ingatlanban egy többszörösen körözött férfi bujkált. Habár a férfi igyekezett a hatóságok elől elbújni, ez mégsem sikerült neki, pedig még a fürdőszobában egy rejtekhelyet is kialakított, hogy sikerüljön neki az eltűnés.

Embercsempész volt

Amikor a rendőrök átvizsgálták a lakást, a fürdőszobában kialakított rejtekhelyen megtalálták az 56 éves H. Lászlót, aki ellen embercsempészés és más bűncselekmények miatt három elfogatóparancs volt érvényben. A sikeres akciót követően az újpesti rendőrök elfogták a férfit, és a büntetés-végrehajtási intézetbe vitték. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció