A Várkert Bazárban varázslatos kiállításon tehetünk sétát a Négyszögletű Kerek Erdő mesefigurái közt. A Magyar természettudományi Múzeumban Dínókert, Kalandos erdő interaktív tárlat várja a kicsiket, a nagyobbakat A Hold felfedezése kiállítás. Gödön a Karácsony Bergengóciában családi programra hívnak, a Széné Színházban este az Árva csillag kerül színre.

Lépkedő fenyőfa a Várkert bazárban

Lázár Ervin születésének 85. évfordulója előtt tisztelegnek a szervezők ezzel a varázslatos tárlattal, amelyhez Kollár Árpád költő írta a megható adventi történetet, Győri Eszter pedig színes, élettel teli illusztrációival álmodta újra az ismert karaktereket: találkozhatunk Vacskamatival, Aromóval, Ló Szerafinnal, Dömdödömmel, Bruckner Szigfriddel, Mamintivel, Szörnyeteg Lajossal és Mikkamakkával is.

Adventi Mesekalendárium

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A Négyszögletű Kerek Erdőben

A több generációt megszólító mese főhőse Nagy Zoárd, a lépkedő fenyőfa, aki annak idején, világjáró körútját követően a Négyszögletű Kerek Erdőben lelt otthonra. Karácsony közeledtével őt szokták feldíszíteni az Erdő lakói, a hagyományról azonban Lázár Ervin nem árult el többet olvasóinak. Mi most azonban kísérletet teszünk rá. Látogassanak el a Várkert Bazárba és egy kellemes sétával összekötve ismerjétek meg Nagy Zoárd eddig ismeretlen karácsonyi történetét!

Játékos természetismeret

Kalandos erdő a Természettudományi Múzeumban

A Magyar Természettudományi Múzeum Dinókertje remek séta a gyerkőcöknek, a Kalandos erdő kiállítás pedig igazi élmény! A Hold felfedezése kiállítást és érdemes beiktatni, mert december 31-én becsukja kapuit.

A Hold felfedezése

Árva csillag a Szkéné Színházban

Pintér Béla és Társulata hétfőn este a Széné Színházban mutatja be Sacra Infantilia,
Póka Mihály harmadik típusú találkozásait az ibrányi éjszakában.

Harmadik tipusú találkozások

Karácsony Bergengóciában, vagyis Gödön

Hétről-hétre kigyúlnak a gyertyák az adventi koszorún és a gyerekek már nagyon várják a karácsonyt. Így van ez Bergengóciában is, ahová vidám dalok, versek, karácsonyi dallamok szárnyán repítik a gyerekeket és belekukkanthatunk az ajándékkosarakba is.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/varkertbazar