A Várkert Bazár déli teraszán a Mesekalendárium kínál kellemes sétaélményt. A Széchenyi hegyi Gyermekvasút 12 óráig indítja ünnep fénybe öltözött vonatait, érdemes egy rövid túrát tenni a téli erdőben. A futókat szigetkörre várják a Margitszigeten, az estét eltölthetjük egy kellemes vacsora és élő zene mellett egy dunai hajó fedélzetén.

Lépkedő fenyőfa a Várkert Bazárban

Annak idején, világjáró körútját követően a Négyszögletű Kerek Erdőben lelt otthonra Nagy Zoárd, a lépkedő fenyőfa. Karácsony közeledtével őt szokták feldíszíteni az Erdő lakói, erről a hagyományról azonban Lázár Ervin többet nem árult el olvasóinak. A híres meseíró születésének 85. évfordulóján erre a rejtélyre szeretnénk fényt deríteni.

Mesekalendárium

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Lázár Ervin meséi nyomán

A kiállítás keretei között az Erdő első igazi karácsonyának szívmelengető, tanulságos történetével ismerkedhetünk meg Kollár Árpád tollából, gyermekkori barátaink karaktereit pedig Győri Eszter színes, élettel teli illusztrációi elevenítik meg a Várkert Bazár déli teraszán.

Ünnepi pompában vár a Várkert Bazár

Kisvasúttal a Budai hegyekben

Ünnepi díszbe öltözött kocsik várják a kicsiket és a nagyokat a Gyermekvasúton. Kellemes délelőtti program vonatozni egyet hegyen-völgyön, alagúton át.

Díszbe öltözött kocsik

11. Fussunk egyet (együtt) december 24-én!

Csak a szokásos december 24-i Szigetkör, egyszer vagy kétszer, azután uzsgyi haza készülődni. Nem kell hozni semmit, se ajándék, se süti, csak futni kell, azt se gyorsan. Kis fejszellőztetés a karácsonyi rohanás után, és az esti pihenés előtt.

Helyet a bejglinek!

Karácsonyi hajós program a Dunán

December 24-i esti hajózás ínyencségekkel és élő zenével Budapesten program azok számára készült, akik szeretik az élőzenét, és szívesen fogyasztanák el vacsorájukat romantikus hangulatban.

Romantikus gyertyafényes vacsora

A programot kifejezetten azoknak állítottuk össze, akik a fényben úszó város látványát szeretnék csodálni romantikus gyertyafényes légkörben, mindez időt egy romantikus vacsorával eltöltve, élőzenével. Az ételeket Molnárka Péter séf készíti. A mesterszakács a nemzetközi és magyar ízeket kreativitással tölti meg, és kiemelt figyelmet fordít a színek és formák harmóniájára.

Pompás látvány az ünnepi díszbe öltözött Budapest

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/varkertbazar