110km/h-val száguldozott a Hungária körúton a Skoda sofőrje, aki összeütközött egy szabálytalan Toyotással.

Nem állt meg a pirosnál

Szerda éjjel, nem sokkal éjfél előtt ismét komoly baleset történt a 10. kerületi Hungária körút és Hős utca kereszteződésében. Egy középkorú hölgy Toyota Corollával haladt a Puskás Stadion felől a Népliget felé, majd a Hős utcai jelzőlámpás kereszteződéshez érve balra kanyarodott. Elképzelhető, hogy az egyenesen haladókra vonatkozó jelzést nézte, mivel neki pirosat mutatott a lámpa… Így amikor már áthaladt az 1-es villamos pályáján, a Népliget felől lendületből érkező Skoda Octavia elé keveredett, amely hatalmas erővel a Toyota jobb oldalába rohant. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Durva vízözön

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Kiszakadt a futóműve

Az ütközés hatására a Skoda megpördült, a járdára sodródott, miközben kiütött egy tűzcsapot, amelyből több méter magasra zúdult a víz. A Corolla vezetőnője pedig elveszthette az eszméletét és a gázra léphetett, mert a Toyota nagyjából 100 méterrel az ütközés helyétől állt meg, a járdán, egy tégla kerítésnek csapódva, eközben a jobb első futóműve kiszakadt.

Nem sok maradt a futóműből

Könnyebb sérülés

A Skodát egy fiatalember vezette, mellette egy szintén fiatal nő utazott, mindketten használták a biztonsági övüket, így saját erejükből el tudták hagyni a roncsot. Kettejük közül a nő sérült meg, de szerencsére nem súlyosan, őt kórházba szállították, párja pedig beszállt a mentőbe és elkísérte őt.

Sokáig sodrodott a Toyota

Nem emlékszik az ütközésre

A Toyotás hölgy szintén be volt kötve, ezért ő is megúszta a karambolt könnyebb sérülésekkel, agyrázkódással, viszont őt már a fővárosi hivatásos tűzoltók a mentőkkel közösen emelték ki a Corollából, az ütközésre pedig nem emlékezett.

Sérült a kerítés is

110-zel száguldott

Ezen a szakaszon általánosságban 70 kilométer per óra a megengedett sebesség, de a jelzőlámpás csomópont miatt ez lecsökken 50-re, ehhez képest a Skoda kilométerórája 110 kilométer per óránál akadt ki. A tűzoltók áramtalanították is a járműveket, majd a műszaki mentés során kiszabadították a Skoda alá szorult tűzcsapot. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elszállították az autókat

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: G.K.