A székesfehérvári vasúti vonalon szombat délelőttig fennakadásokra lehet számítani – közölte a MÁVINFORM szombaton kora hajnalban.

Fa dőlt ki

A heves vihar fát döntött ki a sínek mentén, a felsővezeték-hálózat is megsérült, Gárdony és Székesfehérvár között emiatt nem közlekednek a vonatok. A szakemberek dolgoznak a leszakadt felsővezeték helyreállításán, amely akár szombaton reggelig is eltarthat – jelezte a vasúttársaság. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fennakadások, késések

A teljes helyreállításig a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca és a Budapest-Székesfehérvár-Veszprém  vonalon közlekedő vonatok esetében továbbra is fennakadásokra, késésekre és korlátozásokra lehet számítani.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megnövekedett menetidő

A MÁVINFORM közölte azt is hogy a Budapest-Győr-Hegyeshalom és a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalakon jelentősen, akár 60-150 perccel hosszabb menetidőkre kell számítani péntekről szombatra virradó éjjel, mert a Déli pályaudvar és Kelenföld között nincs áram a felsővezetékben.

Pótlóbusz

A hiba okát még keresik a szakemberek. A Déli pályaudvar (Alkotás utca) és Budapest-Kelenföld (Etele téri autóbusz megállóhely) között pótlóbusz szállítja az utasokat – tették hozzá.

Időközben Székesfehérvár és Gárdony között egy vágányon megindult a vonatközlekedés

Székesfehérvár és Gárdony között szombat hajnaltól egy vágányon megindulhatott a vonatközlekedés, mert van áram a felsővezetékben – tájékoztatott közleményben a Mávinform. A székesfehérvári vonalon ugyanakkor kora délutánig fennakadásokra kell számítani. A másik vágányon várhatóan délig tart a péntek esti heves viharban leszakadt felsővezeték helyreállítása.

Több megyében dolgoznak viharkárok felszámolásán a tűzoltók

Mindeközben a katasztrófavédelem péntek késő este még azt közölte, a viharkárok felszámolásán dolgoznak a tűzoltók több megyében.

Hatalmas károk

Azt írták: útra, épületre, járműre dőlt fák eltávolításához várnak segítséget az emberek, elsősorban az ország középső részén. A szél több megye településén okozott károkat: utakra, épületekre, járművekre döntött fákat, letépte az elektromos vezetékeket.

Villám csapott egy fába

A Bács-Kiskun megyei Kelebia és Tompa között, illetve Öregcsertő és Csoma között is fa dőlt az útra, akadályozva a forgalmat. Kunfehértón villám csapott egy fába.

Pest megyében is baj van

A Fejér megyei Adonyban, a 6-os főútra kidőlt fa akadályozta a közlekedést. Pest megyében Szigetcsép és Tököl között egy kanyarban  nagyobb fa több ága hullott az úttestre.

Villanyoszlop is kidőlt

A Tolna megyei Gerjenben, a Hunyadi utcában több ház előtt is baj történt. A vihar egy fenyőt és egy villanyoszlopot is kidöntött, egy másik fa pedig az elektromos vezetéket szakította le a villanyoszlopról – ismertették a közleményben. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció