Kiugrott az ablakon és meghalt egy idős nő a 2. kerületben. A mentők már nem tudták megmenteni az életét.

Meghalt egy 77 éves nő

Holttestet találtak egy budai tömbház lábánál szerda este. Az idős, 77 éves nyugdíjas a Frankel Leó úti negyedik emeleti sötét lakása ablakán vetette ki magát. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A mentők nem tudtak segíteni

Az idős asszony a helyszínen életét vesztette, a kiérkező mentősök már csak a halál beálltát tudták megállapítani.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Vizsgálódik a rendőrség

A Bors információi szerint a haláleset kapcsán az idegenkezűséget kizárták, annak körülményeit a rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az esetet.

Tragédia a Mammutban

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, múlt héten leugrott egy nő a Mammut 2 negyedik emeletéről. A 70 éves áldozat a helyszínen meghalt. 

Nem zárták le a plázát

A tragédia után az üzletházat nem zárták le, a holttest elkerítését és rendőrségi sátorral való letakarását követően a boltok zavartalanul folytathatták a vásárlók kiszolgálását. A vásárlók többségének fel sem tűnt, hogy tőlük néhány méterre egy halott asszony teste fekszik a padlón.

Egy mentős ott volt a helyszínen

A Németországban mentősként dolgozó Norbert és felesége éppen a plazában vásároltak, amikor meglátták a zuhanó asszonyt. A férfi azonnal az áldozat segítségére sietett.

Megkezdte az újraélesztést

Az Essenben élő és dolgozó mentős megtapintotta az idős nő pulzusát, amely akkor még érezhető volt. Ezután állt le a szíve. Norbert azonnal megkezdte az újraélesztést.

Többen is segítettek

Időközben odaért egy fiatal orvostanhallgató, majd három lány. A biztonsági szolgálat felrohant az áruházban levő egészségi központba, ahonnan eszközöket, lélegeztető ballont és defibrillátort hoztak.

20 perc múlva jött a mentő

„Amikor a férjem nyomta a mellkast, a fiú lélegeztetett. Ebbe a feladatba a lányokat is bevonták. Időnként cseréltek, hiszen ez egy igen fárasztó tevékenység. Mindaddig nem fejezték be, amíg a rohamkocsi meg nem érkezett. Ehhez körülbelül 20 percre volt szükség” – emlékezett vissza a mentős felesége.

45 percig küzdöttek

A mentősök egyébként telefonon tartották a kapcsolatot Norberttel, az újraélesztés kezdete alatt. Még 45 percig próbálkoztak komolyabb gépekkel, végül megállapították a halál beálltát.

Ha segítség kell

Ha öngyilkossági krízisben van, öngyilkossági gondolatok foglalkoztatják, akkor a nap 24 órájában az ország egész területéről (mobilról és vezetékes telefonról) ingyenesen hívhatja a 116-123 lelki elsősegély szolgálatot.

Kiemelt kép: illusztráció