Olyan vastag jégtakaró borítja a fákat a Normafánál, hogy lezárták a környéket. Életveszélyes lett a János-hely és az Erzsébet-kilátó is. Szerdára figyelmeztetést adott ki az OMSZ, ónos eső várható.

Lezárták a Normafát

Életveszélyes lett a Normafa, valamint az János-hegy az Erzsébet-kilátóval az ónos eső miatt, ezért lezárták a környéket.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Jégtakaró az ágakon

A Hegyvidéki Önkormányzat a Facebook-oldalán figyelmeztet a veszélyre. Azt írják, a Normafánál este az ónos eső után havazás kezdődött, a magasabban fekvő részeken az ágakra mintegy 1 cm vastag jégréteg rakódott.

Veszélyesek a fák

Egy-egy nagyobb ág leszakadt, az Erzsébet-kilátóhoz vezető útra fa is dőlt. Több helyen vastag jégréteg rakódott a fákra, ágak szakadhatnak le, fák dőlhetnek ki, így az ott tartózkodás rendkívül veszélyessé vált. A János-hegy környékén a legveszélyesebb a helyzet.

Erdőlátogatási tilalom

A balesetek elkerülése érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa és a János-hegy térségében erdőlátogatási tilalmat rendel el! A Normafa parkolóját lezárjuk – közölte a 12. kerületi önkormányzat.

A kerékpárutakat is lezárták

„A gyalogos és kerékpárutakat belépési tilalmat jelző szalagokkal zárjuk le. Kérjük, saját biztonságuk érdekében a korlátozás feloldásáig ne látogassák a Normafát” – írják a Facebookon.

Ez is érdekelhet

Itt a lista: ha ilyen betegségeid vannak, akkor nem kaphatod meg az orosz vakcinát, a budapesti háziorvosoknak kell keresniük alkalmas betegeket a Szputnyik V-re

Az OMSZ is figyelmeztet

Ónos eső, havazás, hófúvás és szél veszélye miatt is adott ki figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára. A hidegfront szerda este érkezik.

Ónos eső várható

Ónos eső veszélye miatt Budapestre, Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Vas és Veszprém megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Jönnek a minuszok

Az előrejelzés szerint szerdán hajnalban általában mínusz 2 és plusz 4 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet, de az északi megyékben akár mínusz 7 fokig is hűlhet a levegő. Napközben az ország északi felén 0 és plusz 6, a déli megyékben 7 és 11 fok közötti csúcsértékek várhatók.

A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: jeges fák a Normafán – Forrás: Facebook/Hegyvidék – Több mint kerület