Dabason Virágos november, Etyeken Libadalom, Tökön libator és újbor kóstoló várja az ínyenceket, a kisebbeket kiskukta tanfolyam Mátyásföldön. A Természettudományi Múzeumban Hermelin gála és forgatag, a Láng Tékában Vírusvadászta című könyvbemutató kínál hasznos időtöltést. A Szimpla kertben vingtage használtruha-vásár szolgálja a fenntarthatóságot. A Barba Negrában a Karthago, Vácott az Ismerős arcok koncertezik, a Jókai Anna Szalonban jazzt hallhatunk, a Fesztiválzenekar pedig beveti magát a budapesti éjszakába.

Libás programok Dabason, Etyeken, Tökön

Libafuttatással, libás finomságokkal és remek etyeki borokkal vár egész nap az etyeki Gasztrosétányon a Libadalom. Márton napi újbor kóstoló és libator Tökön, a Cardium pincészetnél. Dabason, Halász Móricz kastélyban a Kulináris Kultúrkonyha Márton napi rendezvénye: Virágos november díszvacsora libaételekkel, ehető virágokkal. A kulturális csemegékről és a virágos Halmos Monika gondoskodik.

Kiskukta tanfolyam Mátyásföldön

Kiskukta Tanfolyam indul Mátyásföldön a Gourmand Iskolában, négy egymást követő szombaton.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Vírusvadászat a Láng Tékában

Szombaton 16:00-tól Barát József és Kemenesi Gábor a Láng Tékában dedikálja Vírusvadászat című könyvét, ami nem csak járványkrónika.

Hermelin gála és forgatag a Magyar Természettudományi Múzeumban

Az Év Emlőse idén a hermelin. A szép, de nehezen megfigyelhető állatot november 13-án egy gála és forgatag keretében ünnepelik meg a Természettudományi Múzeumban a Vadonlesők és barátaik.

Vadonlesők

Vintage légy ott a Szimpla kertben

A Vintage Légy-Ott! azért több, mint vásár, mert azon túlmutatva, hogy vintage és újrahasznosított ruhák és kiegészítők piaca, a fenntartható divatról folyó diskurzusba is szeretne bekapcsolódni, illetve szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy szélesebb körben népszerűvé váljon a használt ruhák vásárlása a nagyon szennyező fast fashion divat helyett.

Karthago a Barba Negrában, jazz a Jókai Anna Szalonban

Karthago a Barba Negrában, vendég a Bxenon. A Jókai Anna Szalonban Koloncsák Zsolt Trió feat. Magyar Bori zenél: egyrészt bensőséges kamarazene, jazz- és világzene, másrészt minimál piano music, de zenei stílusokra, korszakokra visszautaló kompozíciókat is átad a hallgatóságnak.

Koncertek szombat este

Ismerős arcok Vácott

A “Lehetnénk egyek mind…” címmel országos megemlékező estek jellemző gondolatai a hazaszeretet, a kultúránk, értékeink megóvása, valamint a közösségben való létezés fontossága. Az est vendége Simó József előadóművész lesz, aki válogatott versekkel és szemelvényekkel teszi még katartikusabbá a zenekar dalait.

A zene éjszakája – csak klasszikusan

November 13-án a BFZ zenészei maguk mögött hagyják a koncerttermeket, és belevetik magukat a budapesti éjszakába, hogy ismét egy különleges szombat estét szerezzenek Budapest legkedveltebb kocsmái, kávézói és klubjai közönségének. Ingyenes minikoncertjeikkel muzsikusaink idén a Duna mindkét oldalán várják a zeneimádókat az ősz legkötetlenebb komolyzenei eseményén, A zene éjszakája – csak klasszikusan című rendezvényen.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/ kulinariskulturkonyha