Ahogy hidegednek a hajnalok, egyre több fa válik meg őszi lombruhájától. Akad olyan is, mint például a páfrányfenyő vagy a nyírfa, amely egyetlen éjszaka alatt is képes megszabadulni lombjától. Miközben mérgesen vagy éppen mosolyogva gereblyézzük össze, válogassunk belőle szép leveleket!

Különleges levelek

A színes falevelek közt sok olyat találunk, amelyek egészen különlegesek. Formájukkal, színükkel, bőrszerű vagy érdes tapintásukkal – nagyon jól lehet velük játszani a gyerekekkel. Ügyesebbek képeket is készítenek belőlük. A szürkébe hajló délutánokat dobjuk fel velük, alkossunk szépséges otthoni dekorációkat!

Szép dekoráció

A színes levelek munka közben arra csábítanak, hogy a lakásba is vigyünk be belőlük. Csudaszép dekorációkat készíthetünk, amelyeknek nagy előnyük, hogy nem kerülnek semmibe, nem terheljük vele a környezetet, mert ha befejezték lakásdekorációs küldetésüket, szintúgy végezhetik a komposztban. Dekorációs ötleteket találnak a Rózsakunyhó oldalán.

Természet szépsége

Kerülhet a levelekből egy-egy csokorra való a vázákba – érdemes üvegvázát, vagy egyszerűen egy nagyobb befőttes üveget választani, hogy minél jobban érvényesüljön a természet szépsége.

Egyszerűen az asztalra

A színes falevelek egyszerű asztalterítőként vagy tányéralátétként funkcionálhatnak, igazi zöld megoldás. Csak válogassunk ki a színben megfelelőket, és csinosan rendezzük el. Terítő sem kell alá, és ha rácsöppen a leves, vagy a pörköltszaft, az sem baj. Vacsora után mehet a komposztra!

Mécsestartók meleg fénnyel tündökölnek

Gyertyafényben

A mécses vagy a gyertya fénye megmelengeti a lelket is. A kiürült befőttes üvegbe helyezzünk egy mécsest, így nem fog lecsöppenni a viasz, és a szél sem oltja el a lángot. Az üvegre vékony spárgával kössünk néhány szép mintázatú, sárga falevelet, és néhány őszi terméssel már készen is van a ködöt űző hangulatvilágítás.

Faleveles füzérek

A vékony drótra felfűzött levelekkel elegáns díszek készülhetnek az ajtóra, az ablakra, akár a postaládára. Sőt, a lehullott levelek is lehetnek egy darabig részei a látványnak – de később szedjük össze őket, mert az ázott levelek nem csak csúnyák, de akár balesetveszélyesek is lehetnek, elcsúszhatunk rajtuk.

Ginkgo levelek és a narancseper fa termése jól megférnek, mosolyognak a kertben

Ingyen van és bio

Miért jó a kertből gyűjtögetni levelet, termést, mindenféle kerti kincset? Mert maga a gyűjtés is jó testmozgás, kikapcsolódás, a természet különlegességeit fedezhetjük fel, igazán fenntartható módon alakíthatjuk szebbé környezetünket – és nem kerül egy fillérbe se.

Természetes dekorációk

A falevelekből, termésekből készült kis kompozíciók a lakásban kíméletesen fognak megszáradni, így sokáig élvezhetjük szépségüket – amikor pedig elérkezik advent ideje, és lecseréljük őket majd örökzöld, ünnepváró bájos díszekre, jól megérdemelt pihenésre mehetnek ők is a komposztra, falevél-testvéreik után.

Hamarosan újabb zöld gondolatokkal és őszi tanácsokkal jelentkezem, addig is további kerti és konyhai ötletekkel vár a www.rozsakunyho.hu oldal, valamint a Rózsakunyhó Online videók. Természetes és szépséges ajándékokért pedig keressék fel a Rózsakunyhó online boltját!