Vádat emelt a Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség azokkal a vagyonőrökkel szemben, akik megvertek két férfit a Gozsdu udvarnál lévő egyik szórakozóhelyen még 2021 októberében. Egyikük egy valódinak látszó pisztollyal a sértettek irányába lőtt a balhé során. Az incidensről készült videót a cikk végén tudod megnézni.

Szóváltásba keveredtek

A két férfi egy harmadik társukkal együtt, aki azóta elhunyt, vagyonőrként dolgozott a bulinegyedben lévő szórakozóhelyen. 2021 október 31-én hajnalban a biztonsági őrök egyike szóváltásba keveredett egy férfival, akit ököllel megütött. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fegyvert fogott rá

Az egyik férfi elővett egy valódinak látszó fegyvert, és azt a bántalmazott férfi feje felett egyszer elsütötte, majd fenyegetően ráfogta. Ekkor a megtámadott férfi segítségére kelt a sértett, aki a vádlottak harmadik társát lefogta, hogy megakadályozza a további bántalmazást. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elsütötte a pisztolyt

A támadó azonban kiszabadult a fogásból, megfordult, megrúgta a sértettet, a fegyveres vádlott pedig ráfogta a pisztolyt és egyszer az ő irányába is elsütötte.

Eltört az orra

Az áldozat ezután a falhoz hátrált, kezét felemelte, jelezve, hogy nem kíván tettlegességben részt venni. Ennek ellenére két támadó is többször, ököllel megütötte, emiatt eltört az orra. 

4 évet is kaphatnak 

A Budapesti 6. és 7. Kerületi Ügyészség csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés miatt állítja bíróság elé a vagyonőröket, akik akár 4 és fél évet is kaphatnak a halmazati büntetések miatt.

Részben beismerték tettüket

A Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondta, hogy a vádlottak részben beismerték a tettüket, és a fegyvert használó férfi azt mondta, hogy ő csak szét akarta oszlatni a dulakodókat.

Eszméletlenre vertek egy turistát

2021 májusában öt év fegyházra és hét év közügyektől eltiltásra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a biztonsági őrt, aki még 2016 szeptemberében a Gozsdu udvarban vert eszméletlenre egy külföldi turistát.

Szigorú büntetés 

Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivője az ítélet után azt mondta, hogy az életveszélyt okozó testi sértéssel vádolt férfit kizárták még a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből is.  

Fejberúgta a turistát

A férfi biztonsági szolgálatot látott el a bulinegyedben lévő szórakozóhely közösségi passzázs területén. Az egyik este alkalmával szóváltásba keveredtek a munkatársai egy külföldi társasággal, ekkor ő gyakorlatilag minden ok nélkül fejbe rúgta az egyik turistát, úgy, hogy az hanyatt vágódott, beverte a fejét az aszfaltba és elvesztette az eszméletét. A turista életveszélyes sérüléseket szenvedett, ezért a bíróság most öt év fegyházra ítélte az elkövetőt. Az elképesztő balhét ide kattintva tudod megnézni

Kiemelt kép: Godzsu udvar bejárata