74 éves korában, április 29-én halt meg Vágó István, az ország legnépszerűbb kvízmestere. A mai napon, a budapesti Szent István parkban volt a nyilvános búcsúztatása, amit egykori pártja, a Demokratikus Koalíció szervezett meg.

Fideszes polgármester is ott volt

Az eseményen megjelent Pokorni Zoltán, a XII. kerület fideszes polgármestere is – számolt be az ATV. A csatorna a közösségi oldalán egyébként élőben közvetítette a búcsúztatót. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az esemény videóját itt nézheti meg

Gyurcsány Ferenc és Verebes István is búcsúzott tőle

A budapesti Szent István parkban Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke és Verebes István színész-rendező búcsúzott Vágó Istvántól.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A főpolgármester is ott volt

A megemlékezésen megjelentek a Demokratikus Koalíció vezető politikusai, valamint Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere is.

A most kórházban fekvő Gálvölgyi János is elbúcsúzott tőle

„Mivel egyszer el kell mennünk, akkor talán jobb, ha így történik, gyorsan. Persze annak nagyon rossz és felfoghatatlan, aki itt marad, de nem szabad önzőn csak magunkra gondolnunk. Ezért én most azt mondom: Ég veled, Pista! Ha szkeptikusak vagyunk, akkor már nem találkozunk, de ha nem vagyunk azok, akkor még igen is látjuk egymást” – mondta Gálvölgyi János, aki már 50 éve ismerte a legendás tévést.

50 éve ismerték egymást

A színész elmondta, rengetegszer találkoztak az évek során, sőt Gálvölgyi még el is játszotta a kvízmestert egy Van benne valami című műsor paródiájában. „Sajnos a mi korosztályunk itt tart. Olyan ez, mintha egy repülőgépen utaznánk, ejtőernyővel a hátunkon. Lassan készülünk a kiugrásra, és nem tudjuk, ki lesz a következő” – nyilatkozta a lapnak a színművész.

Budapesten született

Vágó István 1949-ben született Budapesten. Édesapja egykor katolikus papnak készült, a pesti Érseki Katolikus Gimnáziumban tanított. Békéscsabai születésű édesanyját a második világháborúban zsidó származása miatt családjával együtt Auschwitzba deportálták, ahonnan édesapja, nagyszülei és testvére már nem tértek vissza. Később, amikor megházasodott, anyósa kérésére megkeresztelkedett.

Csak annyit mondott fáj valamije

A felesége, Judit azt mondta, nem szívinfarktus okozta a halálát és ha épp a műtőasztalon feküdt volna, akkor sem tudták volna menteni az életét. Csütörtök délután lesz nyilvános búcsúztatása.

Nem tudott beszélni

„Engem is cunamiként ért a halála. Pár napja vagyok csak összeszedettebb, az első napokban a saját testvéremmel sem tudtam beszélni, nem volt erőm” – mondta el a Kiskegyednek Vágó István felesége Judit.

Nem volt beteg

Mint korábban mi is hírt adtunk róla, az ismert műsorvezető váratlanul, hetvennégy éves korában életét veszítette. A tragédiának semmiféle jele nem volt, hiszen nem volt beteg, s halála előtt többen kedélyesen beszélgettek és viccelődtek vele.

A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt fotó: Youtube